ΟΧΙ στην ταφή των χημικών όπλων της Συρίας στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης


Σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας! Χρόνια μας πολλά!!!!!!!! Και καθήκον μας είναι σήμερα να φροντίσουμε για τα παιδιά μας, για το περιβάλλον που ζουν και
δραστηριοποιούνται........
#SAVECRETE ΟΧΙ στην ταφή των χημικών απόβλητων στη θάλασσα της Κρήτης / WE SAY NO to chemical waste in the Sea of Crete
Σειρά μου να βροντοφωνάξω ''ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ''!!!!!!!!!

Και ζητώ συγνώμη που άργησα τόσο...............γιατί το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και ήδη έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρίες από το Γενάρη- Φλεβάρη, όταν έγινε γνωστό ότι   ζητήθηκε από τη χώρα μας, με δύο non – papers  που έστειλε η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών από τον περασμένο Σεπτέμβριο – το δεύτερο μάλιστα μέσα στην εορταστική περίοδο – η συνδρομή της Αθήνας στην επιχείρηση καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.
Η καταληκτική ημερομηνία για την καταστροφή τους είναι τα τέλη Ιουνίου 2014.
Οι διαμαρτυρίες πολλές από τότε!!!!!!!!!!!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, αναφέρει μεταξύ άλλων για το θέμα :''Είναι δε απορίας άξιο πως η Ελλάδα, που κατέχει και την προεδρία της Ε.Ε. στο πρώτο εξάμηνο του 2014(αλλά και οι υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου ακόμα και η Ε.Ε) και οι επιπτώσεις μιας πιθανής αστοχίας θα έχουν καταστροφικές συνέπειες στο θαλάσσιο χώρο της αλλά και ευρύτερα της Μεσογείου, μένει για μια άλλη φορά απαθής, χωρίς να ενημερώνει φορείς και πολίτες όπως οφείλει, για τέτοιου είδους σημαντικά γεγονότα''.

Και αφού αργήσαμε να ξυπνήσουμε............ πρέπει η φωνή μας να είναι ακόμη δυνατότερη ..............


Αντιγράφω:


Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε η «Κίνηση Πολιτών Ενάντια στην Εξουδετέρωση των Χημικών Όπλων της Συρίας στη Θάλασσα της Μεσόγειου».

Τα μέλη της κίνησης υποστηρίζουν ότι υπάρχουν παραβιάσεις του περιβαλλοντικού διεθνούς και ελληνικού δικαίου, καθώς η Ελλάδα παραλείπει να ασκήσει τα δικαιώματα τα οποία της παρέχει η νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι μεθοδεύεται -όπως υποστηρίζεται- η πραγματοποίησης της καταστροφής 1.000 τόνων χημικών από το οπλοστάσιο της Συρίας ανοιχτά της Μεσογείου.

Επίσης, αναφέρεται ότι από τον Νοέμβριο του 2013 δεν υπάρχει καμία επίσημη κρατική πληροφόρηση για το επίμαχο θέμα των χημικών.

 Διαμαρτυρίες στο Καψάλι στα Κύθηρα έγιναν τον προηγούμενο μήνα.Ήδη, στα Κύθηρα έχει συσταθεί Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατά της Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στην Κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου και δηλώνει αποφασισμένη να μην επιτρέψει αυτό το μεγάλο οικολογικό και οικονομικό «έγκλημα». Όπως είναι γνωστό ανάλογες κινήσεις και κινητοποιήσεις έχουν γίνει και στα Χανιά, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη με την Παγκρήτια συντονιστική επιτροπή αγώνα,  κατά της Καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Μέχρι τη βόρεια Ελλάδα έχει φτάσει η αγωνία της τύχης της Μεσογείου!!!!!! Και εκεί οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται...........
Όμως εδώ και καιρό η Κρήτη είναι στο πόδι!
Δήμοι, συνδικάτα, κόμματα, μαζικοί φορείς, επαγγελματικοί σύλλογοι, κάθε είδους συλλογικότητα, έχει συστρατευθεί για το αγώνα τους,  με σύνθημα «όχι προϊόντα χημικού πολέμου στις θάλασσες».
Μάλιστα, αντιπροσωπεία της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής στις 11.04.2014 κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρέστη στη Βουλή και συναντήθηκε με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και τον Υφυπουργό Εξωτερικών στα πλαίσια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης για το εν λόγω κρίσιμο θέμα.
Παρόλα αυτά, δυστυχώς η υποτακτική Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί............

Οι καθηγητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων επισημαίνουν: «ό,τι χημικό, έστω και μη τοξικό, που πέφτει στη θάλασσα, το οποίο δεν ανήκει στα συστατικά της, θεωρείται απρόβλεπτο για τις συνέπειες του. Δεν είναι δυνατό να δεχθούμε την όποια απόφαση οποιουδήποτε οργάνου που λαμβάνεται ερήμην της τοπικής κοινωνίας''.

             

Το Δίκτυο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας είναι και αυτό αντίθετο με την καταστροφή των χημικών με τη διαδικασία της υδρόλυσης που θα εφαρμοστεί πρώτη φορά και λέει:
''Ως  Δίκτυο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας πιστεύουμε ότι μπορούν να εξευρεθούν ορθολογικότερες λύσεις στο πρόβλημα, όπως η εξουδετέρωση των χημικών της Συρίας σε επίγειες ειδικές εγκαταστάσεις στις χώρες παραγωγούς χημικών όπλων, οι οποίες έχουν τις σχετικές υποδομές τόσο για την εξουδετέρωση των υλικών αυτών, όσο και για την αποτροπή και αντιμετώπιση τυχόν ατυχήματος.
Η άρνηση πολλών χωρών να δεχθούν τα συγκεκριμένα χημικά στο έδαφός τους προκειμένου να εξουδετερωθούν, αν και διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές, δεν μπορεί παρά να μας προβληματίζει''.


Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Βαγγέλης Γιδαράκος λέει:
''Η υδρόλυση έχει δυνητικά προβλήματα, ακόμη και οι Αμερικανοί που θα την κάνουν εν πλω την έχουν χαρακτηρίσει λίαν επικίνδυνη αποστολή! Επιπλέον, οι ίδιοι οι εμπειρογνώμονες για τα χημικά της Συρίας έχουν αναφερθεί σε προβλήματα προσαρμογής των χημικών στη συγκεκριμένη μέθοδο, ενώ στην ιστοσελίδα του Οργανισμού δεν υπάρχει καν αναφορά για τη συμπεριφορά των πρόδρομων χημικών ενώσεων στο σύστημα αυτό. Για παράδειγμα, το μεθυλοφωσφορικό διφθορίδιο, πρόδρομη βασική ένωση των χημικών όπλων, μία αντιδρούσα και διαβρωτική ουσία που προκαλεί εγκαύματα και νευρωτικά συμπτώματα, αντιδρά με το νερό και δημιουργεί το ίδιο ατμούς υδροφθορίου. Δε λένε τίποτα για το πώς θα συμπεριφερθεί στη υδρόλυση. Ή για το βασικό συστατικό του παράγοντα νεύρων, του γνωστού ως VX – ισχυρή τοξική ουσία, άχρωμη, άγευστη, άοσμη – που σαν όπλο είναι μαζικής καταστροφής. Αυτές είναι μόνο δύο από τις πρόδρομες ενώσεις για τις οποίες δε γίνεται καν αναφορά. Επίσης δε γίνεται καμία αναφορά των ενώσεων που προκύπτουν μετά την αδρανοποίηση αυτών των υλικών. Δεν είναι μόνο οι ενώσεις αλάτων, αλλά και ενώσεις άλλες, εξίσου επικίνδυνες, που θα πρέπει να καταστραφούν θερμικά μαζί με τα φωσφορικά κατάλοιπα. Για αυτά όλα ο Οργανισμός δε δίνει καμία απάντηση''.

         

Ξέρω ότι οι πληροφορίες είναι πολλές............Για περισσότερα όμως και επειδή αξίζει να γνωρίζουμε μπορείτε να διαβάσετε στο αιεν αριστεύειν που έχει και όλες τις πληροφορίες καθώς και την εμπλοκή άλλων χωρών.......
Αξίζει να ενημερωθούμε μια και ήδη η απόφαση έχει παρθεί και μάλλον λέγεται ότι έχει καταστραφεί μυστικά η  πρώτη δόση αυτών των επικίνδυνων όπλων που μόνο διαβολικά και άρρωστα μυαλά μπορούσαν να κατασκευάσουν.

Όχι στην καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο βροντοφώναξαν και φίλοι bloggers: 







και αρκετά ακόμη ιστολόγια συμμετέχουν και θα ενημερωθείτε αν θέλετε από τους φίλους που ανέφερα.
Μην ξεχάσετε :#SAVECRETE 
  Ένα μαίιλ χρειάζεται και το πάτημα του sign in για να δηλώσετε ''ΟΧΙ στην ταφή των χημικών όπλων της Συρίας στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης''


Δεν χρειάζεται να σχολιάσετε.........ό,τι ήταν να πούμε το έχουμε ήδη πει...
Ας βροντοφωνάξουμε μόνο όπως μπορεί ο καθένας!