Το γέλιο είναι γιατρειά!


Δεν ξέρω πόσο θα μας βοηθήσει  το δάνειο που πήραμε. 
Δεν ξέρω πού τη βλέπουν την αισιοδοξία οι κυβερνώντες μας. 
Δεν κατανοώ τη φράση '' ώρα για επανεκκίνηση της οικονομίας'', όταν δεν βλέπω έργα. 
Δεν κατανοώ την αναισθησία των πολιτικών μας για τη θέση που μας έχουν φέρει.
Ότι και να κάνουν, εφόσον διατηρούμε την υγεία μας, τα Χριστούγεννα δεν θα τους κάνω τη χάρη να τα περάσω χωρίς χαμόγελα! 
Πάντως τα χάλια μας είναι απερίγραπτα. 
Ένα μικρό συμβάν, άνευ αξίας μπορεί να πείτε, αλλά που δείχνει την κατάστασή μας και το κακό που μας έχουν κάνει τόσα αρνητικά δημοσιεύματα, θα σας διηγηθώ.
Να τι μου συνέβη χθες.
Θείος των παιδιών μου που ζει στο εξωτερικό, έστειλε το δώρο τους σε επιταγή να το μοιραστούν για τα Χριστούγεννα.Μη φανταστείτε  κάποιο μεγάλο ποσό, γι αυτό και είναι αξιοσημείωτο, επειδή  δείχνει τη δραματική μας  κατάστασή, ακόμη πιο έντονα.
Λοιπόν. Πήραμε την επιταγή και πήγαμε στην Εθνική Τράπεζα. Η επιταγή έλεγε ότι προερχόταν από τράπεζα της Ιταλίας. Δεν ζει φυσικά εκεί ο συγγενής μας, αλλά η χώρα του δεν δέχθηκε να στείλει τα χρήματα στην ελληνική τράπεζα.....γιατί.. γιατί με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα,δεν έχουν--λέει--εμπιστοσύνη στις δικές μας τράπεζες. Δηλαδή, έχουν στην Ιταλία αφού εκεί έστειλαν τα χρήματα του πελάτη τους, αλλά στις ελληνικές τράπεζες, γιοκ! 
Η δική μας τράπεζα θέλει, λέει, ένα μήνα για να επιβεβαιώσει την επιταγή, οπότε δέσμευσε για ένα μήνα το μικρό ποσόν του θείου! χαχαχαχχα
Ναι γελάω, γιατί τα χάλια μας τελικά, τα  έχουν τόσο πολύ μεγαλοποιήσει όλα τα δημοσιεύματα των  ΜΜΕ,αλλά και οι δηλώσεις των ξένων παραγόντων,  που τελικά έχουμε υποβιβαστεί σε υπερθετικό βαθμό και ως χώρα και ως εμπιστοσύνη και ως πολίτες.
Ήθελα να ήξερα, εμπιστεύονται τους συμπολίτες μας που ξενιτεύονται για να δουλέψουν στο εξωτερικό; Ή τους τοποθετούν σε θέσεις ανάλογες με τη θέση της Ελλάδας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι; 
Πάντως, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και είναι ώρα για χαμόγελα, ευχές, ελπίδα και αγάπη! Εξάλλου τα Χριστούγεννα είναι γιορτή της αγάπης και της ελπίδας για μια νέα αρχή.
Όχι, δεν θα μας κάνουν καταθλιπτικούς!!  Η ζωή είναι ένας αγώνας και εμείς ξέρουμε να αγωνιζόμαστε.
Τα παιδιά μας δεν χρειάζονται στην πραγματικότητα ακριβά παιχνίδια, αγάπη θέλουν, μια μεγάλη αγκαλιά, οικογενειακή ζεστασιά και μικρά τρικ, όπως τα λέω εγώ, που θα απαλύνουν την έλλειψη ακριβών δώρων.
Γι αυτό ψηλά το κεφάλι και στολίστε το δέντρο σας, ένα κλαδί ή απλά λίγα φωτάκια σε μια γωνιά αρκούν! 
Και βρείτε τρόπο να γελάσετε... ακόμη και με τα χάλια μας.
Το γέλιο είναι γιατρειά! 
Καλές ετοιμασίες σε όλους! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου