Η ζωή όπως και αν τη δεις, είναι όμορφη. Τα ναρκωτικά την διαλύουν!!!!!!



26 Ιουνίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών!
Άλλη μια παγκόσμια ημέρα για ομιλίες, συγκεντρώσεις, δραστηριοποίηση συλλόγων και οργανισμών, για να ευαισθητοποιηθούμε --σύμφωνα με τον ΟΗΕ που καθιέρωσε την ημέρα αυτή--  απέναντι στα ναρκωτικά, ενώ τα κράτη, υποκριτικά φερόμενα, δείχνουν ευαισθησία μόνο στα λόγια!!
Η ποινικοποίηση δεν είναι λύση...........έχει ήδη αποδειχθεί.
Τα κράτη όμως πρέπει να ευαισθητοποιηθούν απέναντι σε ένα πρόβλημα που έγινε μάστιγα του αιώνα. Ο κόσμος είναι ήδη ευαισθητοποιημένος και μάλιστα πολύ!!!!!!!!!!
Τα δισεκατομμύρια που κερδίζουν όσοι εμπορεύονται ναρκωτικά είναι η κυριότερη αιτία που δεν μπορεί να παταχθεί η αύξηση των χρηστών.
321 δισ. δολάρια είναι τους τελευταίους 12 μήνες τα κέρδη από το παράνομο εμπόριο των ναρκωτικών. Κέρδη που πολλές φορές χρησιμοποιούνται για όπλα, για παρασκηνιακά ''παιχνίδια'' στο τερέν της παγκόσμιας κυριαρχίας.
Μόνο η οικογένεια μπορεί να προλάβει βοηθώντας τα παιδιά της να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής.
Μόνο η οικογένεια και το σχολείο μπορεί να σταθεί δίπλα στα προβλήματα του παιδιού.
Μόνο η οικογένεια μπορεί να παρακολουθεί, να διαπαιδαγωγεί και να οπλίζει τα παιδιά της με αγάπη, γνώσεις, χαρίζοντας ασφάλεια και δίδοντας εποικοδομητικές διεξόδους στους νέους.
Όμως, τα κράτη μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες ενεργά και στον τομέα της απεξάρτησης, αλλά κυρίως με τις πολιτικές τους να μην συμβάλλουν στη διάλυση της οικογένειας.
Η οικονομική κρίση οδηγεί πολλούς στα ναρκωτικά. Οι ειδικοί το έχουν επισημάνει. Και επειδή η δόση του κάθε χρήστη κοστίζει, βγήκαν και οι επικίνδυνες για την υγεία ουσίες που είναι φθηνές όπως η ουσία σίσα.
Η ουσία αυτή που έχει βάση την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, είναι διεγερτική και προκαλεί επιθετικότητα, ενώ δεν καταστέλλει την ερωτική επιθυμία όπως τα οπιοειδή. Καταναλώνεται κυρίως με κάπνισμα (όπως δήλωσε το 68,8% από τους ερωτηθέντες που την είχαν χρησιμοποιήσει) αλλά και ενέσιμα (15,5% από τους ερωτηθέντες που την είχαν χρησιμοποιήσει).
Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών λοιπόν και να σημειώσουμε ότι το 80% των χρηστών είναι άνεργοι ή περιστασιακά εργαζόμενοι!!!!!!!!!!!!!
Να σημειώσουμε επίσης ότι σε ηλικία 19 ετών περίπου σημειώνεται το πέρασμα από την κάνναβη στην ηρωίνη, συστηματική χρήση της οποίας κάνει περίπου το 84,6%.
Νέοι, η ελπίδα του αύριο, το στήριγμα κάθε κράτους, τα σπλάχνα της οικογένειας, γίνονται βορά στα χέρια των εμπόρων! Παρά τις οικονομικές δυσχέρειες, το ΚΕΘΕΑ, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων,
υλοποιεί σχέδιο με στόχο την αντιμετώπιση, στο κέντρο της Αθήνας, φαινομένων, όπως η εγκληματικότητα και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών περίθαλψης και φροντίδας των εξαρτημένων που είναι άστεγοι ή διαβιούν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία Κέντρου Άμεσης Πρόσβασης, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, στην περιοχή της Ομόνοιας και τη λειτουργία δύο νέων κινητών μονάδων street-work (προγράμματα προσέγγισης χρηστών στον δρόμο) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τρία χρόνια, προϋπολογισμού 1, 4 εκατ. ευρώ.
Μακάρι να δοθεί βοήθεια τόση όση απαιτείται.... αν και είμαι πολύ δύσπιστη σε οργανισμούς και ιδρύματα, εκτός αν διαψευσθώ από  τις πράξεις...
Ξέρουμε ότι με την εξάρτηση από τα ναρκωτικά ο νέος άνθρωπος χάνει κάθε προοπτική και ελπίδα για το μέλλον του, αφού ζει στο ψεύτικο και επικίνδυνο κόσμο των ναρκωτικών.
Μπορεί η κοινωνία μας να βρίσκεται σε κρίση, μπορεί ο κόσμος που φτιάξαμε για τα παιδιά μας να είναι άσχημος, αλλά ο κόσμος των ναρκωτικών δεν είναι λύση. Δεν είναι λύση ό,τι σε κάνει αδύναμο για να παλέψεις, να βρεις διεξόδους. Δεν είναι λύση το να γίνεσαι υποχείριο στον κάθε ένα που κρατά τη δόση σου, να μη μπορείς να σχεδιάσεις το μέλλον σου, ούτε να αγωνιστείς γι αυτό!
Μη ξεχνάμε όμως ότι η εξάρτηση όσο πιο έντονη είναι τόσο και πιο επικίνδυνη.
Εξάρτηση σημαίνει να χάνεις την ελευθερία σου, όπως από  τα ναρκωτικά.
Να χάνεις κάθε έννοια σεβασμού για το άτομό σου αλλά και τους άλλους.
Με την εξάρτηση από τα ναρκωτικά το άτομο χάνει κάθε ενδιαφέρον για οτιδήποτε  στη ζωή του. Γίνεται υποχείριο αποκτώντας ανεξέλεγκτη συμπεριφορά, καταστρέφοντας τον ίδιο τον εαυτό του.
Και όλα αυτά επειδή η ναρκωτική ουσία γίνεται για κάθε χρήστη το Α και το Ω της ζωής του..............
Η ζωή είναι όμορφη..................Ακόμη και στις άσχημες στιγμές, ο άνθρωπος, το σπουδαιότερο δημιούργημα, μπορεί να βρει την ομορφιά ή τις λύσεις που θα φέρουν όμορφες στιγμές στη ζωή του!
Κανένας άλλος δεν μπορεί πλην του ίδιου του ατόμου!
Μόνον ο άνθρωπος μπορεί να προγραμματίζει το μέλλον του, να δημιουργεί,  να εξελίσσεται, να προοδεύει.............Αλλά μόνον αν μπορεί ελεύθερα να σκέφτεται! Και η ελευθερία αυτή επιτυγχάνεται όταν δεν επιτρέπει σε εξαρτήσεις να τον κατευθύνουν.......
Ο άνθρωπος κατόρθωσε να σταθεί στα δυο του πόδια....σε όλη την πορεία της ζωής του. Το μαρτυρούν τα έργα του, τα επιτεύγματά του αλλά και τα λάθη του....
Ας μην επιτρέψει σε κανένα να τον κάνει να γονατίσει............Και τα ναρκωτικά δεν γονατίζουν απλά, αλλά οδηγούν τον άνθρωπο στο να ζει έρποντας! 
Και η ζωή είναι μικρή για να τη ''ξοδεύουμε'' στα ναρκωτικά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου