''Φθηνά παιδικά εργατικά χέρια'', το παρόν και το μέλλον!!!!

graffiti street artist, Banksy

Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας!  Σε δουλειά να βρισκόμαστε ! Λες και μια μέρα το χρόνο αρκεί να βγάζουν ανακοινώσεις τα κράτη δείχνοντας το μένος τους εναντίον όλων εκείνων που χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται παιδιά, αρκεί οι οργανώσεις να δραστηριοποιούνται για να επιτύχουν οι εκδηλώσεις τους υπέρ αυτής της παγκόσμιας ημέρας!
Έχουμε φυσικά ένα σωρό παγκόσμιες ημέρες, όσες και οι ημέρες του χρόνου. Όμως η σημερινή είναι από τις λίγες που αξίζει να μιλήσουμε. Όχι με νούμερα ...τα γνωρίζουμε όλοι. Όχι με στατιστικές, που από τότε που εφαρμόστηκαν ταυτίστηκε ο άνθρωπος με ένα νούμερο σε μια κόλλα χαρτί, αλλά με πράξεις.

Τις είδαμε; Νόμοι υπάρχουν σε κάθε κράτος που θεωρείται ευνομούμενο και ανεπτυγμένο. Αλλά, πώς εξηγείται η ύπαρξη  δικτύου που μεταφέρει παιδιά από μη ανεπτυγμένες χώρες σε ανεπτυγμένες για να εργαστούν;;;;;;
Φθηνότατα εργατικά χέρια, που δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, που εργάζονται σκληρά, που κανείς δεν μαθαίνει πόσα ακριβώς απασχολούνται στις πλούσιες χώρες, είναι τα παιδιά του κόσμου!
Αυτή είναι η υποκρισία του κόσμου μας. Ενός κόσμου που μόνο κατ΄όνομα είναι δημοκρατικός, που μόνον κατ' όνομα είναι υπέρ ανθρώπινων κοινωνιών! Ο κόσμος μας της υποκρισίας. Της Ευρώπης των ανθρώπων, της δικαιοσύνης και της ισότητας!  Και μη πει κάποιος ότι χώρες Ευρωπαϊκές δεν έχουν ανήλικα που εργάζονται..... Δεν έχουν ανήλικα που τα εκμεταλλεύονται σε παρανομίες επειδή η φτώχεια απειλεί την οικογένειά τους! Μην υποστηρίξει κανείς ότι οι Ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι ΗΠΑ, δεν είναι υπανάπτυκτες και το ποσοστό των ανήλικων που εργάζονται είναι μηδαμινό ή μικρό, γιατί θα πέφτει έξω!

Όταν εταιρείες κολοσσοί έχουν κατηγορηθεί για την εκμετάλλευση του μικρού παιδιού, ακόμη και οκτάχρονου σε σκληρή, φθηνή, ανασφάλιστη εργασία, δεν είναι Ευρώπη αυτές οι εταιρείες; Επειδή δραστηριοποιούνται  σε χώρες τριτοκοσμικές ή της Ασίας;
'Οταν στη Νάπολη τα παιδιά έχουν τρεις επιλογές: ή να εργαστούν ή να εισχωρήσουν στην μαφία ή να αγωνιστούν για να πάνε στο σχολείο όπως και πρέπει, δεν είναι Ευρώπη; Και  επειδή η φτώχεια μαστίζει αυτήν την πόλη της ανεπτυγμένης Ιταλίας, καταλαβαίνουμε ποιες επιλογές υπερισχύουν!

Σκεφθείτε τώρα με την οικονομική κρίση και τα μέτρα της ύφεσης και λιτότητας σε όλες τις χώρες του Νότου........
Το κέρδος κάνει τελικά τους επιχειρηματίες να γίνονται απάνθρωπα κτήνη που βλέπουν το παιδί, το φτωχό,  ως ανάξιο άτομο για να νοιαστούν, που χρησιμοποιούν τη δουλειά ακόμη και σήμερα, ως δουλεία με επαίσχυντο τρόπο.
Οι αγορές, οι πλούσιοι επιχειρηματίες βγάζουν κέρδος μόνον όταν υπάρχει φτώχεια στο μισό κόσμο για να  χρησιμοποιεί  του πολίτες αυτούς ως δούλους, ώστε  να πουλούν τα προϊόντα τους στον υπόλοιπο πλούσιο κόσμο.

Γι αυτό ποτέ δεν θα αλλάξουν τα πράγματα...
Γι αυτό ποτέ δεν θα πάψει η φτώχεια να κατασκευάζεται, και η ένδεια των λαών να προδιαγράφεται βάσει σχεδίου.
Γιατί μόνον έτσι οι πάμπλουτοι θα γίνουν περισσότερο πάμπλουτοι.
Τώρα το βλέπουμε και στην Ευρώπη της κρίσης..........Μήπως εκεί δεν οδηγούν τα κράτη του Νότου; Στη φτώχεια και στην παράνομη παιδική εργασία. Γιατί είναι σίγουρο ότι τα παιδιά θα βρίσκουν ευκολότερα δουλειά γιατί είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν το σπιτικό τους, γιατί χαίρονται να συνεισφέρουν, γιατί δέχονται ευκολότερα την καταπίεση και κακοποίηση και γιατί δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους!
Και εργάζονται τα παιδιά, και οδηγούνται στην εγκληματικότητα και τη πορνεία και κακοποιούνται από τα ανεπτυγμένα κράτη.
Γιατί όμως η Ευρώπη δέχθηκε να πάψει να είναι η κοιτίδα του πολιτισμού, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας;
Γιατί πρέπει τα κράτη να συμπεριφέρονται ως κερδοσκοπικοί οργανισμοί, ως πολυεθνικές που σκοπό έχουν όλο και περισσότερο κέρδος;
Για να αποκτήσουν αυτό το κέρδος τα κράτη και την εξουσία που το κέρδος προσφέρει, πρέπει να καταργήσουν σταδιακά τις κοινωνικές παροχές. Και πρέπει να βρουν εκμεταλλεύσιμα κράτη για να επιβάλουν αυτήν την εξουσία! Αυτό κάνουν! Γιατί επέλεξε η Ευρώπη της ανθρωπιάς αυτήν την συμπεριφορά πολυεθνικών;;;;;;;

Αλλά ας  μη νομίσει κανείς ότι μόνο σε φιλελεύθερα καθεστώτα υπάρχει αυτή η εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας........Και κράτη με λαϊκή εξουσία το ίδιο κάνουν και το ίδιο συμπεριφέρονται. Φυσικά το μαθαίνουμε κατόπιν εορτής και μόνον ένα μικρό ποσοστό βλέπει το φως της δημοσιότητας!
Για να γίνει ένα κράτος πλούσιο και δυνατό πρέπει να υπάρξει ένα άλλο που θα το απομυζήσει..........
Για να γίνει μια πολυεθνική μεγάλη με παγκόσμια δύναμη πρέπει να μειώσει το κόστος της παραγωγής ώστε να εξαφανίσει τους ανταγωνιστές της για να επικρατήσει!
Αιμοδιψής ο άνθρωπος, το πιο αιμοβόρο και σκληρό ον του πλανήτη!
Το βλέπεις καθημερινά...........το ζεις..............
Και οι φώτο το βροντοφωνάζουν:'' Ντροπή πολίτες των ανεπτυγμένων κρατών που ανέχεστε αυτή την εκμετάλλευση''!!!!!!!!!!!
Πάντως στην Ευρώπη του σήμερα πρέπει να  καθιερωθεί και παγκόσμια ημέρα κατά της εργασίας των ενηλίκων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αυτόν το δρόμο διανύουμε!!!!!!!!!!!!!!!
Τι αφόρητος και υποκριτικός κόσμος, που κάνουμε ότι δεν τον βλέπουμε όταν δεν αφορά εμάς!!!!!!!!!!!!!
Τι υποκριτές που είμαστε όμως!!!!!!!!!!!!!!

10 σχόλια:

  1. Ζούμε σε ένα κόσμο που βασιλεύει η ψευτιά, η απονιά και η κερδοσκοπία. Και συνήθως οι μεγαλύτεροι εκμεταλλευτές, φοράνε τη μάσκα του πολιτισμένου, του φιλάνθρωπου, του αξιοπρεπή, που μάχεται ενάντια σε κάθε αδικία. Ζούμε στο κόσμο του παρασκηνίου.
    Το θέμα είναι, εμείς γιατί αφήνουμε αυτά τα παράσιτα που πολλαπλασιάζονται, να ζουν;
    Και μάλιστα αναρωτιέμαι ποιος είναι μεγαλύτερος φταίχτης. Αυτοί που δρουν χωρίς ανθρωπιά για το κέρδος τους, ή εμείς που τους αφήνουμε ανενόχλητους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To θέμα Μαίρη μου είναι όχι γιατί αφήνουμε αυτά τα παράσιτα να ζουν αλλά το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι............εκτός ίσως από διαμαρτυρίες και πορείες και να μην αγοράζουμε προϊόντα εταιρειών που ξέρουμε ότι η φθηνή ή έστω προσιτή τιμή τους οφείλεται στα φθηνά παιδιά χεράκια!!!!!!!!!Να κάνουμε θόρυβο τέλος πάντων ώστε να δυσφημούνται -το λιγότερο- οι εγκληματίες αυτοί.
      Φταίχτες είναι οι κυβερνώντες που -υποτίθεται-είναι άνθρωποι εκλεγμένοι από μας και θα έπρεπε να αντισταθούν με όποιο τρόπο............
      Καλησπέρα

      Διαγραφή
  2. Το θέμα που πραγματεύεσαι είναι όντως τεράστιο. Τι να πει κανείς; Είμαστε όλοι μας αδικαιολόγητοι και υποκριτές όπως λες κι εσύ, γιατί αποδεχόμαστε τέτοια φαινόμενα, έστω και έμμεσα, δίνοντας χρήματα στους εκμεταλλευτές του μόχθου των παιδιών. Λυπάμαι βαθιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tεράστιο θέμα τελευταίε μου με φοβερές συνέπειες για εκατομμύρια παιδιά!!!!!! Αυτό που λες ότι δίνουμε χρήματα έστω και έμμεσα στους εκμεταλλευτές είναι το μόνο που μπορούμε να αλλάξουμε! Δυστυχώς είμαστε αδύναμοι αλλά φωνή έχουμε και η φωνή της καταγγελίας, έστω, κάνει το θόρυβό της! Ίσως οι κυβερνήσεις αλλάξουν...............η μόνη ελπίδα!
      Καλησπέρα

      Διαγραφή
  3. "Αυτή είναι η υποκρισία του κόσμου μας. Ενός κόσμου που μόνο κατ΄όνομα είναι δημοκρατικός, που μόνον κατ' όνομα είναι υπέρ ανθρώπινων κοινωνιών! Ο κόσμος μας της υποκρισίας. Της Ευρώπης των ανθρώπων, της δικαιοσύνης και της ισότητας!!!!!!!!!!!".
    Αννα μου τα είπες όλα από την αρχή δυστυχώς.
    Ηθελα να 'ξερα πόσο άρρωστοι είναι αυτοί (δεν θα πω άνθρωποι) που σχεδιάζουν τις ζωές όλων μας,που επέλεξαν ποιοι θα είναι εσαεί σκλάβοι,ποιοι θα ζουν με ελαφρώς λάσκα τα λουριά και ποιοι θα περνάνε ζωή και κότα.
    Δεν νομίζω πως είναι στο χέρι μας να αντισταθούμε στις ορέξεις τους γιατί όλα τα όπλα είναι στα χέρια τους.Απλά θα πεθάνω με την απορία:πως και πότε γίνονται τόσο απάνθρωποι,δεν μπορεί να γεννιούνται εγκληματίες,ούτε από τα παιδικά τους χρόνια να βρίσκονται στα διάφορα λόμπυ που αποφασίζουν για τις τύχες των πολλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α....Δημήτρη μου η παιδική εργασία σε μας ήταν σε χαμηλό ποσοστό αλλά από δω και πέρα ποιος ξέρει;;;;;;;;
      Πάντως εγώ δεν θα πεθάνω με αυτήν την απορία σου γιατί δεν με νοιάζει πόσο άρρωστοι είναι αυτά τα τέρατα, θα πεθάνω όμως με την απορία γιατί οι φτωχοί δεν αντιδρούν ομαδικά ή να πεθάνουν ή να αλλάξουν αυτές τις τακτικές!
      Καλησπέρα

      Διαγραφή
  4. ισότητα και δικαιοσύνη. έτσι πάμε μπροστά. γιαυτό αυτός ο κόσμος μόνο μπροστά πάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξ πάμε μπροστά με την όπισθεν!!!!!!!!!!!! Και μάλιστα ολοταχώς!!!!!!!!!!!
      Καλησπέρα

      Διαγραφή
    2. βασικά αννα μου καλά λένε. ας δουλεψουν και λίγο τα παιδιά. τι όλο θα παίζουν ξέγνιαστα σε αλάνες??? άστα να πάνε.

      Διαγραφή
    3. Είδες Άλεξ πώς νοιάζονται για τα παιδιά;;;;;;;;;;;; Έτσι νοιάζονται και για μας μη καλομάθουμε στη καλοζωία και γίνουμε πλαδαροί και αρρωστημένοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Όνειρα γλυκά

      Διαγραφή