Λαθραίες ταραντούλες .........που αξίζουν πολλά!!!

Ξέραμε για το λαθρεμπόριο και πόσο επικίνδυνο είναι και πόσα χρήματα στερούνται τα κράτη από τη λαθραία είσοδο, στην κάθε χώρα, πολλών προϊόντων....
Ξέρουμε ότι γίνεται λαθρεμπόριο σε όλα τα εμπορεύσιμα προϊόντα αλλά και σε πολλά επικίνδυνα και παράνομα όπως τα ναρκωτικά....
Μαθαίνουμε τώρα και για το λαθρεμπόριο της ταραντούλας!!!!
Ναι...της αράχνης που πιστευόταν μέχρι πρότινος ότι το δηλητήριό της ήταν επικίνδυνο.
Εμπορεύονται λαθραία, που λέτε, την ταραντούλα τη μεξικάνικη που είναι προστατευόμενο είδος.
Διαβάζουμε εδώ:.Οι μεξικανικές κοκκινόμαυρες αράχνες είναι είδος υπό εξαφάνιση και αποτελούν το τρίτο πιο συχνά και παράνομα εμπορεύσιμο προϊόν στην Ελβετία, μετά το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών! Οι άνδρες των τελωνειακών Αρχών στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης βρήκαν σήμερα το πρωί στις αποσκευές Ελβετού πολίτη 261 ταραντούλες, τοποθετημένες σε ισάριθμες πλαστικές σακούλες, τις οποίες και κατάσχεσαν.

Ο άνδρας ερχόταν από τη Δομηνικανή Δημοκρατία και επρόκειτο να τις παραδώσει σε Ελβετό dealer αγνώστου ταυτότητας, ενώ στο σπίτι του ιδίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες 665 ταραντούλες και 72 μεγαλόσωμες σαρανταποδαρούσες, οι οποίες είχαν περάσει κι αυτές παράνομα στη χώρα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, σύμφωνα με ειδικούς, η πώληση και των τριών ειδών μαζί, θα μπορούσε να αποφέρει κέρδη ύψους 12.000 ευρώ
.





...Νέο είδος λοιπόν λαθρεμπορίου! Μετά το κρούσμα με την ταχυδρόμηση ταραντούλων στις ΗΠΑ έχουμε και νέο κρούσμα λαθρεμπορίου....Το χρήμα να κινείται με κάθε μέσον!!!!!!! Τι καλά!!!!!!!!!!!!!!
Ευκαιρία να πούμε και δυο πράγματα γι αυτές τις αράχνες!
Το όνομα ταραντούλα το πήραν  κατ' επέκταση και οι μεγαλόσωμες αράχνες των τροπικών περιοχών από την αράχνη που προέρχεται από τον Τάραντα της Ιταλίας.
Αυτή η αράχνη της νότιας Ευρώπης, έχει μήκος περίπου 2,5 εκατοστά.
Παλιά, θεωρούσαν ότι το δάγκωμά της είναι υπεύθυνο για τον ταραντουλισμό, μια ψυχοκινητική υστερική κρίση κατά την οποία το θύμα, θρηνώντας και χοροπηδώντας, ξεσπούσε σε ένα ξέφρενο χορό. 
Σήμερα, έχει αποδειχθεί ότι η ταραντούλα είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο, ανίκανη να προκαλέσει οποιαδήποτε διαταραχή.
Η ταραντούλα των τροπικών περιοχών,φτάνει σε μήκος 7,5 εκατ., είναι νυκτόβια και τρέφεται κυρίως με έντομα, ενώ τα πιο μεγαλόσωμα είδη συλλαμβάνουν με τον ανθεκτικό ιστό που φτιάχνουν, μικρά φίδια, σαύρες, πουλιά κλπ. Το δάγκωμα τους είναι οδυνηρό αλλά ακίνδυνο για τον άνθρωπο.
Η διάρκεια ζωής τους φτάνει τα 30 χρόνια.
Οι αράχνες γενικώς κατασκευάζουν μετάξι, ανθεκτικότερο του μεταξοσκώληκα!!!!!!Μόνο που παράγουν μικρή ποσότητα....
Οι επιστήμονες πάντως τις μελετούν!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου