Φθινόπωρο... στη χώρα!

Φθινόπωρο χτύπησε την πόρτα μας! Φθινόπωρο στη φύση και ας έχει υψηλές θερμοκρασίες ακόμη....Φθινόπωρο και στη χώρα μας...όχι δεν ήλθε ο χειμώνας ακόμη, έχουμε δρόμο  αν και λόγω των κλιματικών αλλαγών και των οικονομικών συνθηκών μπορεί να δούμε ακραία φαινόμενα ξαφνικά....
Η φύση μελαγχολεί.....και οι άνθρωποι επίσης! 
''Χτυπήματα'' από παντού, ρίχνουν τη διάθεση, καταστρέφουν την ελπίδα, γονατίζουν ψυχές που ψάχνουν λίγο φως...από κάπου να κρατηθούν!
Κιτρινίζουν τα φύλλα, πέφτουν,όλη η ομορφιά της εποχής αυτής περνά απαρατήρητη,ή απλά προκαλεί μελαγχολία! Κι όμως, είναι πανέμορφο το φθινόπωρο στη φύση....αρκεί να ανοίξεις ένα ''παραθύρι'' στη ψυχή σου για  να το δεις! 
Το φθινόπωρο στη χώρα όμως πώς να το παλέψεις;

Χάσαμε και την καλή μας νεράιδα...αυτή που πάντα μας προστάτευε και πάντα ....στο παρά πέντε κάτι γινόταν και .............σωζόμασταν! Μας βαρέθηκε;;; Μήπως δεν ήλθε το ''παρά πέντε'';;;; Μήπως μας αξίζει;;; Μήπως πρέπει επιτέλους να παλέψουμε μόνοι;;; Με τις δικές μας δυνάμεις;;;;;;
Άνθρωποι σκυφτοί, σκυθρωποί, απογοητευμένοι, θυμωμένοι, απελπισμένοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Προσπερνά ο ένας τον άλλον αμίλητοι, με χίλιες σκέψεις να στροβιλίζονται στο νου τους...Φαίνεται στα μάτια...σ' αυτόν τον καθρέφτη της ψυχής...Πόσα όνειρα καταστρέφονται πόσοι προγραμματισμοί-ατομικοί και οικογενειακοί- τινάζονται στον αέρα. 
Και η άνοιξη αργεί τόσο..............Πόσο ν' αντέξεις γονατιστός;;; Πόσο θα παλεύεις να σηκωθείς, να μπορέσεις να σηκώσεις το βλέμμα ψηλά, να ατενίσεις το φως, την ελπίδα, να μπορέσεις να χαμογελάσεις..
Πόση δύναμη χρειάζεται να κρατηθείς-έστω και γονατιστός- να μην πέσεις παραδινόμενος στη δίνη της πραγματικότητας.....
Και οι φήμες διαδέχονται η μία την άλλη....Τόσες που δεν τις χωράει ο νους, δεν προλαβαίνει να τις επεξεργαστεί..Αλήθειες και ψέμματα! Και τι δεν άκουσε και τι δεν διάβασε αυτός ο λαός τον τελευταίο καιρό..όταν σώθηκαν πια τα ψέματα! Προσβολές απ' έξω, λοιδορίες, χτυπήματα στην αξιοπρέπεια, φανατισμοί, λόγια κολοκυθοκέφαλων που έμαθαν να χαμογελούν επειδή έτσι τους έφτιαξαν, που έμαθαν να βρίζουν επειδή έτσι αισθάνονται καλύτερα, που δεν έμαθαν να σκέφτονται επειδή τους πήραν την φαιά ουσία τους!
Κι όμως! Ο άνθρωπος είναι αγωνιστής και ο Έλληνας το έχει αποδείξει!
Θα ξαναγεννηθεί η ελπίδα και η δύναμη να φτιάξουμε κάτι όμορφο..
Η φύση έχει βρει το δρόμο, θα το βρούμε και εμείς! 
Όσο και αν θέλουν να μας τρομοκρατήσουν εμείς θα τα καταφέρουμε!  Μέσα από τα ξερόκλαδα θα ανθίσουμε ξανά! 
Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε!
Ας μην το ξεχνάει κανείς! 
Το ''διαίρει και βασίλευε'' το λάτρεψαν όλοι όσοι επιβουλεύονταν λαούς και χώρες! Χέρι -χέρι θα πορευθούμε γιατί έτσι πρέπει, γιατί μόνον έτσι θα βρούμε τη λύση!
Καλημέρα σας! 


Όλες οι εικόνες είναι από το Google search!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου