Ραντεβού των ''Αγανακτισμένων'' στις πλατείες τους!!!

Πανευρωπαϊκό ραντεβού των αγανακτισμένων πολιτών είχε δοθεί για χθες Κυριακή. Στο Σύνταγμα πλήθος κόσμου  δήλωσε την  ανάγκη του για το δικαίωμα στη δουλειά!
Το ίδιο στην Ισπανία και σε κάθε μεγάλη πόλη της , αλλά και στη Γαλλία!


Οι δικοί μας νέοι στο Σύνταγμα έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία και έχουν αναρτήσει και λίστα με είδη που χρειάζονται!
Οι αποφάσεις παίρνονται με συνελεύσεις και με ομοφωνία....κρατούν αρκετές ώρες βέβαια, αλλά .............. ακόμη είναι εκεί και συνεχίζουν!!
Ωραία, ζωντανή, ειρηνική αγωνιστική κίνηση των νέων αλλά και όλων όσων συμμετέχουν!!!!!!!
Φυσικά τα κόμματα άρχισαν μετά από την πρώτη εκκωφαντική σιωπή τους, να δείχνουν τη....................''συμπάθειά'' τους στους ''Αγανακτισμένους πολίτες'' της χώρας μας.


Γαλλία
Ο Αλέν Ζιπέ, ο  επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας και συγγραφέας του βιβλίου ''Αγανακτήστε'', είπε ότι η κίνηση των πολιτών της Ισπανίας, δεν έχει καμιά σχέση με τις Αραβικές χώρες γιατί οι πολίτες εκεί ζητούσαν να φύγουν οι κυβερνήσεις τους απαιτώντας δημοκρατία. 
Εμείς όμως, είπε, έχουμε δημοκρατία!!!!
''Επίσης, υπάρχουν τα διδάγματα, που κανένας αντλεί απ την κινητοποίηση αυτήν. Πρώτον το αίσθημα της αδικίας, μπροστά στην απληστία χωρίς όριο των πλουσιότερων μετά τη διαρκώς αυξανόμενη αβεβαιότητα των φτωχών. Προκύπτουν ερωτηματικά, λοιπόν, για τη λειτουργία της ίδιας της Δημοκρατίας. Σήμερα η αντιπροσωπευτική δημοκρατία--να εκλέγεις κάποιον και να του παρέχεις λευκή κάρτα για μία πενταετία, δεν πορεύεται πια σωστά», σχολίασε  ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.
''Αναλογιζόμενοι τη δύναμη των κοινωνικών δικτύων, λοιπόν, πρέπει να εφεύρουμε τη διαρκή δημοκρατία, δηλαδή να συνδέσουμε όλους αυτούς τους άντρες και τις γυναίκες, στις αποφάσεις που τους αφορούν'' κατέληξε.!!
Ωραία λόγια................που η εφαρμογή τους δύσκολη..........αλλά όχι αδύνατη!!!
Ωστόσο, τα κόμματα προσπαθούν να ''χρωματίσουν'' τις δικές μας συγεντρώσεις.
Γιουχαϊστηκαν οπαδοί με σημαία κομματική και αποχώρησαν ...Σήμερα έγινε προσπάθεια να στηθεί πάγκος κομματικός και απετράπη από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία!!!!!!!!!!!!
Δεν μπορούν τα κόμματα να αντιληφθούν πόσο απαξιωμένα είναι στη συνείδηση τόσου κόσμου;;;;
Δεν ξέρουμε τη συνέχεια του κινήματος αυτού, πάντως μήνυμα τεράστιο δίνουν αυτές οι συγκεντρώσεις σε όσους θέλουν να ακούσουν.............
Αρκεί να θέλουν!!!!!!!!!!!!



2 σχόλια:

  1. Τώρα το "Εμείς όμως έχουμε δημοκρατία!!!!" του Γάλλου διπλωμάτη και συγγραφέα το αντιπαρέρχομαι.
    Κρατάω τη δικιά σου φράση:"Ωραία λόγια................που η εφαρμογή τους δύσκολη..........αλλά όχι αδύνατη!!!".
    Ειλικρινά δεν ξέρω αν αυτές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις έχουν τη δυναμική να φέρουν αλλαγές,όμως τη δεδομένη στιγμή είναι κάτι όμορφο,μια εκτόνωση,ένα δείγμα ότι ο κόσμος κατάλαβε πια ότι τον κοροϊδεύουν και σιχάθηκε τους κηδεμόνες.Σίγουρα κάποιοι θα προσπαθήσουν και να εκμεταλλευτούν και να προβοκάρουν τους αγανακτισμένους αλλά εγώ εκείνο που φοβάμαι περισσότερο είναι την απογοήτευση που θα προκύψει αν τελειώσει η ιστορία χωρίς κανένα ουσιαστικό κέρδος.Δεν θέλω καν να σκεφτώ την περίπτωση του να τελειώσει βίαια.
    Να είσαι καλά Αννα,καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη καλησπέρα. Η αληθινή δημοκρατία χρειάζεται σωστούς ανθρώπους....σε όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας και γι αυτό δεν την έχουμε αποκτήσει ακόμη.
    Η συγκέντρωση των νέων και όχι μόνο, στο Σύνταγμα και αλλού είναι συγκινητική και ασφαλώς θα υπάρξει προσπάθεια ''καπελώματος''!!! Δεν θα είναι η πρώτη φορά...
    Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί αλλά είναι σημαντικό που τόσος πολύς κόσμος συν-διαμαρτύρεται ειρηνικά και ζητά τα αυτονόητα.
    Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί.. Αλλά εγώ δεν θέλω να σκέφτομαι την ημέρα που θα πούμε όλοι ''βαρεθήκαμε'' να διαμαρτυρόμαστε!!!
    Να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή