Μέθοδος για την πάταξη της ανεργίας είναι η κίνηση'' ανώνυμοι άνεργοι''!

H ανεργία παίρνει την ανιούσα κάθε μέρα...
Άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, χάνουν την δυνατότητα της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Μια πρωτότυπη ιδέα είχε ο κ .Γιάννης Στεφάνου, φωτογράφος στο επάγγελμα, που όμως σκοπεύει να κλείσει την επιχείρησή του, επειδή “δεν βγαίνει”.
Τι έκανε λοιπόν;;;
Μια κίνηση ...οι ''ανώνυμοι άνεργοι''...........
Η κίνηση “ανώνυμοι άνεργοι”, που έκανε την εμφάνισή της προ διμήνου, στοχεύει στη δημιουργία συνεταιρισμού ανέργων, με στόχο, τι άλλο, τη δουλειά.

 Το σκεπτικό του είναι να δημιουργηθεί μια επιχείρηση, όπου ο κάθε άνεργος θα “καταθέτει” ως μετοχικό κεφάλαιο την εργατική του δύναμη.
 Όπως εξηγεί, ο συνεταιρισμός θα επιδιώκει συνεργασίες και συμπράξεις με επιχειρήσεις, φορείς, χορηγούς και άλλους, με σκοπό να αναλαμβάνει εργολαβικά την παροχή υπηρεσιών.
 “Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τα ΕΛΤΑ στη διανομή φυλλαδίων”, λέει. Οι άνεργοι-μέτοχοι θα βρίσκουν ένα μεροκάματο και θα εισπράττουν μέρισμα από τα συνολικά κέρδη της εταιρείας.
Ωστόσο, όπως σπεύδει να διευκρινίσει ο εμπνευστής της ιδέας, “δεν πρόκειται για επιχείρηση ενοικίασης υπαλλήλων, αυτό είναι δουλεμπόριο, στον συνεταιρισμό όλα τα μέλη θα είναι ισότιμα”.
Ο ίδιος οραματίζεται ότι ο συνεταιρισμός θα αναζητά επιχειρηματικές ευκαιρίες και θα βρίσκει καινοτόμους και πρωτότυπους τρόπους ανάπτυξης, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μόνιμων ή προσωρινών.
“Η κίνησή μας δεν έχει σχέση με φιλανθρωπία ή ελεημοσύνη” υποστηρίζει ο κ. Στεφάνου, ο οποίος πιστεύει ότι ένα τέτοιο συνεργατικό σχήμα θα μπορούσε να υποστηριχθεί από μεγάλες εταιρείες, στο πλαίσιο δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Μέχρι στιγμής, η κίνηση “ανώνυμοι άνεργοι” έχει σαράντα μέλη, κυρίως από την Αθήνα, επειδή “οι άνεργοι αναζητούν άμεσα μια θέση εργασίας, λίγοι μπαίνουν στη διαδικασία μιας μεσοπρόθεσμης προοπτικής όπως ο συνεταιρισμός”.
Αρκετά ανορθόδοξη μέθοδος πάταξης της ανεργίας, αλλά η πορεία της κίνησης αυτής θα καταγραφεί στο μέλλον.
Οι καιροί βέβαια απαιτούν και δικαιολογούν ''ανορθόδοξες'' μεθόδους με σκοπό το συνταγματικό δικαίωμα του ανθρώπου ....την εργασία.

πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου