Ό,τι μπορούμε κάνουμε! (Παζάρι Αλληλεγγύης!)

πηγή

Καταιγισμός κακών ειδήσεων και η ανησυχία μου δεν μπορεί να κρυφτεί. Βλέπεις, δεν είναι μόνο τα οικονομικά μας χάλια και η αφαίμαξη, που είναι πανάκριβη τελικά, όλων των πολιτών. Είναι και ένα σωρό άλλα που συμβαίνουν παντού.
Κυρίως όμως  με απασχολεί πάντα, αυτό που δε λέγεται, αλλά όταν  τα κομμάτια του παζλ  μπουν στη θέση τους δείχνουν μια εικόνα ζοφερή για το μέλλον.
Να μια είδηση που με ανησύχησε. Η εξαγορά της MONSTANTO -αυτής της εταιρείας με τους σπόρους τους μεταλλαγμένους; αυτή! - από τη BAYER!
 Διατροφικός κολοσσός θα γίνει η γερμανική εταιρεία μετά από αυτήν την εξαγορά. Και υπόσχεται ότι θα ταΐσει όλον τον πλανήτη. 
Σκέφτηκες κάτι; Με ζώσανε τα φίδια που λέει και η μητέρα μου.
Τρόφιμα και φάρμακα στα ''χέρια '' λίγων, σημαίνει ένα πράγμα μόνο: έλεγχο των ανθρώπων. Και μην βιαστείς να πεις ότι και τώρα ελέγχονται οι άνθρωποι. Αυτός ο έλεγχος της διατροφής και της υγείας είναι από τα έργα επιστημονικής φαντασίας που φοβάμαι ότι γίνεται πραγματικότητα.
Τι μπορούμε να κάνουμε;
πηγή

Να παλεύουμε για να φτιάξουμε όμορφο τον κόσμο που μας περιβάλλει. Αυτόν που είναι στο χέρι μας να γεμίσει αγάπη και αλληλεγγύη. Και για τα άλλα, να είμαστε σε εγρήγορση και να γνωρίζουμε όσα μπορούμε περισσότερα.
Για τον κόσμο που είναι γύρω μας και έχει την ανάγκη μας το blogaki κάνει ένα παζάρι Αλληλεγγύης. Και δίνουμε το παρόν. Αυτό το μπορούμε. Αυτό θα κάνουμε.
Η Αλεξάνδρα μας μας κάλεσε ''στα όπλα''. Και ανταποκριθήκαμε όλοι πιστεύω.
Αυτά είναι ό,τι έφτιαξα εγώ για το παζάρι.


Οι καθρέφτες μου-κλασική πια κατασκευή μου- από παπιέ μασέ, ντεκουπάζ, πηλός κλπ κλπ. Τα γλαστράκια μου που είναι νέα απασχόληση. Φτιαγμένα από γύψο και τα κακτάκια από βότσαλα. Οι κρεμαστρούλες μου και τα μπουκάλια μου που εύχομαι να αρέσουν για να μαζέψουμε χρήματα βρε παιδιά. Για την κοινωνική κουζίνα ο'' Άλλος Άνθρωπος'' , που μαγειρεύει για απόρους. Και επειδή υπάρχουν και οι καχεντρεχείς που απόρους θεωρούν μόνο Έλληνες πολίτες, να πω σ'αυτούς αν με διαβάζουν δυστυχώς, ότι όλοι είναι άνθρωποι και η πείνα είναι ό,τι χειρότερο. Πάνω από όλα όμως είναι χείριστο για όσους μπορούν να βοηθήσουν να χορταστεί η πείνα και δεν το κάνουν. Είναι  αίσχος   για την υπόσταση του ανθρώπου, που είναι το τελειότερο δημιούργημα (;). Επίσης να τονίσω ότι κανείς δεν θα ήθελε στο δρόμο του να συναντήσει πεινασμένους ανθρώπους, να είναι σίγουροι όλοι. 
 Δες όμως, τι σημαίνει η Κοινωνική Κουζίνα  και μάθε όσα και εγώ. Δεν τα ήξερα όλα, εσύ;
11 και 12 Ιούνη το παζάρι μας
Η Αφίσα στα εξηγεί όλα και για περισσότερα ρώτα την Αλεξάνδρα μας Αυτό είναι το μαίιλ της : womaninblog@gmail.com.

Καλή επιτυχία στο παζάρι.

33 σχόλια:

  1. Αχ, βρε Αννούλα μου, πόσο δίκιο έχεις σε όσα αναφέρεις! Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει και τα δύσκολα της χώρας μας, μας κρατούν πίσω πολλές φορές στην ενημέρωση!
    Μπράβο και για την αναφορά σου στο παζάρι, που ετοιμάζεται...
    Σε φιλώ φίλη, γλυκά
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω Μαρίνα μου ότι είναι τρομαχτικό όχι μόνο για μένα αλλά για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Και ναι δεν μαθαίνουμε ό,τι δεν πρέπει όχι μόνο εξαιτίας των δικών μας προβλημάτων. Δεν μας τα λένε....ξέρεις γιατί!
      Σ'ευχαριστώ πολύ να σαι καλά
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  2. Έλεγχος των ανθρώπων και κατεύθυνση σκέψης θα τολμήσω να πω.
    Οι "ισχυροί", εδώ και χρόνια εκεί αποσκοπούνε.
    Τηλεκατευθυνόμενοι μηχανισμοί, αυτό θέλουν να μας κάνουν.

    Ευτυχώς όμως η αλληλεγγύη, δυνατό όπλο, όπως σωστά και εσύ βάφτισες!
    Μπράβο σου! Μπράβο σε όλους! Καλή επιτυχία που θα την έχει δηλαδή το μπαζαρ!

    Φιλιά πολλά αγαπημένη μου και σε ευχαριστώ που είσαι κοντά μου με τον γλυκό σου τρόπο πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι Κική μου. Αυτός ο έλεγχος!! Σε πειραματόζωα μας έχουν μετατρέψει και τι θα δούμε ακόμη!
      Σ'ευχαριστώ μάτια μου. Η αλληλεγγύη μας κανει να μη ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι και πολλά μπορούμε να πετύχουμε εν τη ενώσει.
      Φιλιά πολλά και πάντα δίπλα σου να το ξέρεις

      Διαγραφή
  3. Πόσα πράγματα που μας φαίνονταν αδιανόητα γίνονται πραγματικότητα...
    Κι όταν προσπαθούμε να φτιάξουμε το παζλ, καλό είναι να 'χουμε πρόχειρα και μερικά υπογλώσσια!

    Άννα μου, να είσαι καλά για αυτές τις ομορφιές που ετοίμασες! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τη στήριξη! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι Αλεξάνδρα μου. Έβλεπα παλιά ταινίες επιστημονικής φαντασίας για παρόμοιο μέλλον και έλεγα ευφάνταστους τους σεναριογράφους. Κοίτα πού φτάσαμε; Μόνο υπογλώσσια; Να μας κάνανε κάτι και αυτά....
      Εύχομαι καλή επιτυχία στο μπαζάρ μέσα από την ψυχή μου. Την στήριξή μου την έχεις πάντα
      Φιλιά

      Διαγραφή
  4. Κάθε χθες και καλύτερο κι αλί στα παιδιά μας...
    Το (κάθε) μπαζάρ, είναι ένα παράθυρο στον ήλιο..
    Πολύ ωραίες δημιουργίες Άννα και καλή επιτυχία! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Πέτρα μου δυστυχώς: κάθε χθες και καλύτερο. Αυτά τα παιδιά μας....ποιος τα σκέφτεται;
      Σ'ευχαριστώ πολύ να σαι καλά
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  5. Όμορφα όλα αυτά που δημιούργησες για το bazzar μακάρι να έχουν επιτυχία.
    Για όλα τα άλλα ανησυχώ για εγώ, όσο σκέφτομαι τι μέλλον ετοιμάζουν για τα παιδιά μας.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ελένη μου μακάρι να πάνε όλα καλά. Από τον κόσμο εξαρτάται. Και ΄για όλα τα άλλα τα παιδιά μας σκέφτομαι και εγώ.
      Φιλιά πόλλά

      Διαγραφή
  6. Από που να πρωτοαρχίσω, ας πω για τη προσφορά σου τη δημιουργική, μετά για το έργο αυτού του ανθρώπου .Έστειλα κι εγώ ελπίζω να έχουν φθάσει και μακάρι να ήμουν εκεί να μαγείρευα μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις τόσα πολλά Αχτίδα μου Είναι σαν να είσαι εδώ και να μαγείρεψες για όλους τους απόρους. Σ'ευχαριστώ πολύ, τα λόγια σου δείγμα ανθρωπιάς

      Διαγραφή
  7. Ξέχασα να πω για τους σπόρους, εμείς εκεί στο κτήμα έχουμε κάνει μία "ένωση" οι γείτονες και ανταλλάσσουμε σπόρους ελληνικούς μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έξυπνη ιδέα Αχτίδα μου. Διαφυλάξτε του σπόρους.Τελικά εκεί γίνεται η μάχη.

      Διαγραφή
  8. Αυτό το τέρας που λέγετε μονσαντο είναι η καταστροφή του πλανήτη!!!προμηθεύει μεταλλαγμένους σπόρους για καλύτερη απόδοση ο παραγωγός πείθεται όμως στην πορεία τα φυτά αυτά παθαίνουν χίλιες αρρώστιες και τότε ο παραγωγός αγανακτησμένος αγοράζει φυτοφάρμακα από την μονσάντο και αυτά για να σώσει την παραγωγή του...στην ουσία ξεπουλιέται...η ίδια που του πουλάει σπόρους του πουλάει και τα φάρμακα και ο κόσμος τρώει δηλητήρια!!
    Δεν θέλω να τα σκέφτομαι είμαι αγρότισσα και ξέρω...παράγω τα δικά μου λαχανικά με σπόρους παραδοσιακούς χωρίς φάρμακα και λιπάσματα όσο πάει θα παλεύουμε...
    Να είσαι καλά όμορφα τα πραγματάκια που ετοίμασες!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Δέσποινα. Αυτό το τέρας τώρα λέγεται Μπάγερ! Και τρομάζω και μόνο που σκέφτομαι τη δύναμή τους! Έτσι όπως τα λες και εσύ ξέρεις καλύτερα. Τα ζεις. Το θέμα είναι βρίσκονται πλέον στην αγορά παραδοσιακοί σπόροι; Και τι θα γίνει αν απαγορευτούν όπως στις ΗΠΑ; Ούτε να το σκέφτομαι....
      Σ'ευχαριστώ για το πέρασμά σου από εδώ
      Να σαι καλά
      Φιλιά και από εμένα

      Διαγραφή
  9. Κάθε μέρα και χειρότερα..... και πόσα είναι αυτά που δεν ξέρουμε και ίσως να μην διαρρεύσουν και ποτέ??? Δυστυχώς έτσι μας θέλουν.... ζόμπι και δυστυχώς όσο και αν προσπαθήσουμε να τα αποφύγουμε θα είναι αδύνατον. Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου στο bazaar με τις τόσο όμορφες δημιουργίες σου.... τουλάχιστον ας βοηθάμε ο ένας τον άλλον όσο μπορούμε!!!! Νασαι καλά φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Βίκυ μου κάθε μέρα και χειρότερα. Και εγώ αυτό πιστεύω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ας βοηθάμε όπου μπορούμε έχεις δίκιο.
      Να σαι καλά
      Φιλιά

      Διαγραφή
  10. Πολύ όμορφες δημιουργίες, μπράβο για την προσφορά σου! Και καλή επιτυχία να έχουμε!
    Όσον αφορά τους κακεντρεχείς, ένα θα πω: η κοιλιά όταν πεινάει, πεινάει (και πονάει) το ίδιο, ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος ή ό,τι άλλο. Μακάρι να μη βρεθούν ποτέ σ΄αυτή τη θέση ανάγκης οι κακεντρεχείς που ξεχωρίζουν τόσο εύκολα τους ανθρώπους. Κι αν ποτέ βρεθούν, εύχομαι να τους βοηθήσουν Άνθρωποι και να μην τους ξεχωρίσουν έτσι όπως ξεχωρίζουν αυτοί, για κανένα λόγο.
    (φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι σε συγκεκριμένο σχόλιο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της εκδήλωσης στο fb... τουλάχιστον εγώ αυτό έχω υπόψη μου και με βάση αυτό αναφέρομαι)
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Έλλη μου σ'αυτό αναφέρομαι. Και είναι λυπηρό που βρίσκουν τέτοιες εκδηλώσεις για να δείξουν πόσο λίγο άνθρωποι είναι. Σ'ευχαριστώ μάτια μου ας έχει επιτυχία το μπαζάρ και ας λένε όσοι θέλουν να πουλήσουν εξυπνάδες
      Καλό σου βράδυ
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  11. Τί λές τώρα, 'Αννα μου! Η Bayer αγόρασε την Μονσάντο?! Πραγματικά, με ζώσανε τα φίδια τώρα!!! Τί ακόμα μας περιμένει στο μέλλον??
    Πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου για το παζάρι!!! Νά'σαι πάντα καλά να μπορείς να προσφέρεις για τέτοιους καλούς σκοπούς.
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου έδωσε τη μεγαλύτερη προσφορά εξαγοράς. Το τι θα γίνει τελικά θα το μάθουμε. Φοβερή η Μονσάντο και ήδη οι αντιδράσεις στη Γερμανία γι αυτήν την εξαγορά έχουν ξεκινήσει. Δεν ξέρω αν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτε αλλά ας έχουμε γνώση.
      Σ'ευχαριστώ πολύ Μαριάννα μου Μόνο αυτό μπορούμε, να προσφέρουμε Αρα ας είμαστε παρούσες σ'αυτό που μπορούμε
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
    2. Το τι μπορούμε να κανουμε σαν ανθρωποι που αγαπαν το συναθρωπό τους Αννα μου το ξερουμε.. και το κανουμε με αγαπη οπως εσύ με τις ομορφες δημιουργίες σου ..αλί σ αυτους που δεν ξέρουν το νοημα της αγαπης γιατί φιλη μου αγαπαν μονο τον εαυτό τους οσο για εκεινους που κυβερνουν τον κόσμο μας εχουν σαν αναλωσημα προιόντα... ας μην τους δώσουμε την χαρα... νομιζω οτι καποτε ο κοσμος θα ξεσηκωθει με όλα οσα γινονται γυρω του...!!!μεχρι τότε θα είμαστε εδώ ολοι μαζι μπορουμε...!!! να έχεις ενα ομορφο Σαββατοκυριακο.. φιλακιαα!!

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Ρούλα μου. Έτσι είναι φίλη μου έτσι. Η αγάπη μας κάνει να κάνουμε πολλά καλά. Γιατί γίνονται τόσα άσχημα στον κόσμο. Αναλώσιμοι είμαστε όντως για όλους αυτούς τους ισχυρούς. Ήδη ο κοσμος αντιδρά. Για να δούμε.Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που είμαστε μαζί εδώ
      Σε φιλώ Καλό Σ/Κο

      Διαγραφή
  12. Με τις δημιουργίες μας Άννα μου προσπαθούμε να ξορκίσουμε το κακό όσο μπορούμε. Τα εργα που ετοίμασες για το μπαζαρ αγάπης υπέροχα, γεια στα χέρια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Κατερίνα μου προσπαθούμε να το ξορκίσουμε αυτό το κακό αλλά είναι τόσο μεγάλο...Σ'ευχαριστώ πολύ
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  13. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι του θα έλεγα για την εξαγορά του αίσχους. Η Μπάγιερ είναι η εταιρεία που επί ναζιστικής Γερμανίας έκανε πειράματα στους μελλοθάνατους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οπότε ξέρουμε τι μας περιμένει. Τους σπόρους μας και σ' άλλη παραλία, όσοι έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν.
    Το σχόλιο στο φέις δεν το διάβασα και καλύτερα κιόλας. Έχοντας βρεθεί κοντά στον Κώστα, άκουσα διάφορα πικρόχολα από τους περαστικούς. Αδιάφορα όλα. Δεν μασάμε, ας το καταλάβουν όλοι τους. Και δεν είναι μόνο η κυριολεκτική πείνα που μαστίζει κάποιους ανθρώπους. Είναι η περιθωριοποίηση και ο αποκλεισμός τους απ' την "πολιτισμένη" κοινωνία μας. Ο Κώστας αυτό κυρίως το μήνυμα θέλει να περάσει. Καθόμαστε όλοι μαζί, μια παρέα και μοιραζόμαστε το φαγητό που μαγειρέψαμε. Να μιλήσουμε και να διώξουμε την απομόνωση και το φόβο. Τα κεσεδάκια με το φαγητό δεν είναι παρά η αφορμή για να σμίξουμε πάλι έξω στις γειτονιές και να θυμηθούμε έννοιες όπως η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη.
    Μπράβο σου για τη δουλειά που έκανες Άννα! Το να υπάρχουν ακόμα αντανακλαστικά στην κοινωνία μας, διατηρεί την ελπίδα ζωντανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμαρώνω για σένα. Χαίρομαι που συνυπάρχουμε σε μια κοινωνία που δεν είναι όπως την ονειρευόμαστε. Αυτή η περιθωριοποίηση δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα σε μια κοινωνία, σε μια γειτονιά. Είμαστε μακριά ακόμη από την αποδοχή. Θα καλύψουμε την απόσταση; Δυσπιστώ.
      Όσο για το τι μας περιμένει, φοβάμαι. Και δεν είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε. Αργά το πάνε αλλά το πάνε στον τελικό έλεγχο. Εμείς τι θα κάνουμε;
      Να σαι καλά Μαρία μου και να αγωνίζεσαι. Όλοι μαζί μπορούμε.

      Διαγραφή
  14. Που θα πάει θα φτιάξουν τα πράγματα.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θηρία γίναμε Άννα μου, θηρία και θα κατασπαράξουμε ο ένας τον άλλο.
    Η γιαγιά μου έλεγε, θα μας χάσει ο Θεός κι εγώ σαν παιδάκι γελαγα,τώρα συμφωνώ .
    Πολύ θαθελα να ήμουν στην παρέα σας.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τελευταίο είναι για το Κανελάκη.

      Διαγραφή
    2. Η γιαγιά σου ήξερε τι έλεγε, να τα! Και στην παρέα μας είσαι. Μπορεί μακριά αλλά είσαι η ψυχή και το πνεύμα! Εγώ τουλάχιστον λέω ότι η δική σου/σας/μας Δράση με ξεσήκωσε και με δραστηριοποίησε
      Και σ'ευχαριστώ γι αυτο
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή