''Ζητείται ρομπότ για ...............''



-Έναν καφέ παρακαλώ!
Αμέσως ο σερβιτόρος-μηχανή, τσούλησε γρήγορα στο μαγαζί να δώσει την παραγγελία. Τον παρακολουθούσα για ώρα. Ένα ρομπότ, αληθινή επιτυχία της επιστήμης, ένα ανθρωποειδές με νοημοσύνη, εξυπηρετούσε συνεχώς και ακούραστα τους ουκ ολίγους πελάτες. Ο δίσκος με τα ροφήματα, ισορροπούσε επιδέξια στα μεταλλικά χέρια του και η φωνή που ακουγόταν, αν και ανοιγόκλειναν τα πλαστικοποιημένα χείλη, ήταν μηχανική και τυπική.
Υπήρχαν ένα σωρό ρομπότ που σερβίριζαν στο κατάστημα............
Θυμάμαι όταν ανακοινώθηκε ότι η επιστήμη κατόρθωσε να κατασκευάσει μηχανές σαν ανθρώπους που θα λειτουργούσαν αντ' αυτού όπου ήταν δυνατόν, έγινε το ''έλα να δεις''!
Μεγάλη η αντίδραση του κόσμου..............διαμαρτυρίες, πορείες, φασαρίες, καταστροφές και φωτιές ήταν μέρος της καθημερινότητας. 'Ομως...........αυτά τελικά έγιναν μαύρα γράμματα στην ανθρώπινη ιστορία για να τα διαβάζουν οι μεταγενέστεροι.
Σήμερα με εξυπηρετούσε το ρομπότ.............ενώ στην πλατεία περιπολούσαν ρομπότ αστυνομικοί, άκρως αποτελεσματικοί όπως είχε αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις.
Όταν ήλθε η ώρα να πληρώσω για να φύγω, το ρομπότ ήλθε, έβαλα τα χρήματα στην σχισμή που μου υπέδειξε, πήρα τα ρέστα μου και την απόδειξη από τις ανάλογες εσοχές και έφυγα.
Έπρεπε να περάσω απέναντι για να πάρω ένα δώρο για  τα γενέθλια της μικρής μου βαφτισιμιάς. Το κατάστημα μεγάλο, το γνώριζα χρόνια και η ποικιλία των παιχνιδιών του ήταν ασύγκριτη. Πήρα με τη σειρά τους διαδρόμους με τα ράφια...................βρήκα αυτό που ήθελα και πήγα στο ταμείο. Και εκεί, η μηχανή μόλις με ''είδε'' μπροστά της με κατεύθυνε για το πού θα βάλω τα χρήματα και από πού θα πάρω τα ρέστα και την απόδειξη. Ο σεκιούριτι ήταν στην πόρτα....Ακόμη σεκιούριτι λέμε και τη μηχανή που αντικατέστησε τους ανθρώπους. Μόνο μια υπάλληλος που έκανε το αμπαλάζ δούλευε εκεί.
Φεύγοντας χαιρέτησα την κοπέλα, που σκυθρωπά ανταπέδωσε.
Πήρα το δρόμο για το μετρό...............Δεν θα είχε πολύ κόσμο, το ήξερα. Μηχανές-ρομπότ και στα ταμεία, μηχανές-ρομπότ και στην περιφρούρηση, μηχανές- ρομπότ και στο γκισέ για πληροφορίες.
Ο σταθμός έρημος................τα βαγόνια με λίγο κόσμο όντως, και καθισμένη στα αναπαυτικά καθίσματα έφτασα στον προορισμό μου.
Το σούπερ μάρκετ και αυτό είχε μηχανοποιηθεί.......Υπήρχαν βέβαια περισσότεροι εργαζόμενοι εκεί.............αλλά οι επιστήμονες πασχίζουν να κατασκευάσουν ανάλογες μηχανές που θα κάνουν αυτές όλο και περισσότερες εργασίες
Και στις τράπεζες ρομποτοειδή σε εξυπηρετούν...........Βλέπεις τόσα πολλά στην καθημερινότητά σου που όταν αντικρίζεις ανθρώπινο πρόσωπο γελάς από χαρά λες και είδες κάποιον φίλο.
Ήδη, το 70% της εργασίας γίνεται από ρομπότ. Ακόμη και νταντά ρομπότ υπάρχει που προσέχει τα μικρά και τα διασκεδάζει...........................



http://perierga.gr/
                         

Θεέ και κύριε.............μα πού ''ταξιδεύω;;''
Γύρισα το κεφάλι δεξιά και αριστερά...................ανακάθισα στην καρέκλα μου..............πόσο μακριά με πήγε η φαντασία μου;;;;;;;Κάπως έτσι φαντάστηκα μια συνηθισμένη ημέρα, σε 30 χρόνια από σήμερα.........
Κι όμως... το σκέφτομαι πολύ από τότε που το διάβασα :''To 70% της εργασίας θα έχει αυτοματοποιηθεί σε 30 χρόνια από σήμερα, προειδοποιούν επιστήμονες του Κέιμπτριτζ επισημαίνοντας ότι, η τεχνολογία έχει εισβάλλει σε τέτοιο βαθμό στον εργασιακό τομέα αλλά και στην ζωή μας, που στο εγγύς μέλλον θα μας βάλει στο...περιθώριο''. 
Και φυσικά τα χειρωνακτικά επαγγέλματα θα είναι τα πρώτα που θα δουν ρομπότ να τα εκτελούν!!!!
Και οι άνθρωποι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Πού θα δουλεύουν;;;;;;;;;; Πώς θα ζουν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Βέβαια τα ρομπότ θέλουν απλά συντήρηση και κεφάλαιο για την απόκτησή τους. Μα η απόσβεση από μισθούς και ασφάλιση θα γίνει γρήγορα.
Επίσης δουλεύουν αναντίρρητα και δεν απεργούν.................Μιλούν όπως έχουν προγραμματιστεί να ομιλούν, δεν αρρωσταίνουν, δεν θέλουν ένσημα και σύνταξη. Αν χαλάσουν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Τα επισκευάζεις και αν δεν παίρνουν επιδιόρθωση, τα πετάς στον Καιάδα των ρομπότ, ανακυκλώνοντάς τα. Φυσικά δεν πεινούν, ούτε διψούν οπότε και το επισιτιστικό ζήτημα θα βρει τη .................λύση του. Αλλά πάνω από όλα, δεν έχουν προσωπική άποψη!!!!!!!!!!!!!!Δεν σκέφτονται!!!!!!!!!!!!!Λίγο το έχεις;;;
Παύει όμως η κουβεντούλα με τον κ Στέλιο όταν πας να αγοράσεις τσιγάρα...............''τι κάνει η γυναίκα σου;;; Πώς πάει ο φοιτητής σας;; Κοντεύει να τελειώσει;;'' είναι συζητήσεις που θα καταγράφονται στα χρονικά μιας περασμένης εποχής.
Και μην νομίζετε ότι απλά είναι είδηση που ............................''σιγά μη γίνει''!
Στην Κίνα , το «Robot Restaurant» σερβίρει ήδη τους πελάτες του με την βοήθεια των ηλεκτρονικών σερβιτόρων. Τα ρομπότ αυτά μπορούν εκτός από το να σερβίρουν το φαγητό, να πλένουν τα πιάτα αλλά και να διασκεδάζουν τους πελάτες.
Και μιλάμε ότι η Κίνα έχει τόοοοοοοσο πολύ πληθυσμό με πολλούς χαμηλόμισθους και ανέργους, που είναι ειρωνικό να μειώνονται οι θέσεις εργασίας!!!!!!!!!!!!!!!!

Και επειδή-όπως λένε οι επιστήμονες-αυτά τα ρομπότ θα κοστίζουν λίγο, θα διαβάζουμε σε αγγελίες εύρεσης εργασίας μόνο το ''ζητείται ρομπότ για.............''!
Κοίτα να δεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.timeslive.co.za/