Κανένας υπεράνω του νόμου!


Οι λίστες πολιτικών προσώπων που βρίσκονται στα χέρια του ΣΔΟΕ  και που ελέγχει το πόθεν έσχες τους, κυριαρχεί αυτές τις ημέρες στα ΜΜΕ.
Οι μισοί αναφωνούν ''επιτέλους'', ενώ οι άλλοι μισοί κάνουν λόγο για πυροτεχνήματα που θα αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από τη νέα λαίλαπα των περικοπών και των φόρων, αν είναι αυτό δυνατόν!
Είναι γεγονός ότι οι πολιτικοί και η πολιτική φυσικά, είναι απαξιωμένοι και απαξιωμένη στα μάτια του κόσμου σήμερα. Ακούγεται συχνά, ότι οι πολιτικοί πλουτίζουν παράνομα, καθ όλη τη διάρκεια της πολιτικής τους καριέρας. 
Οι ίδιοι οι πολιτικοί μιλούν για επιθέσεις προσωπικές, επιθέσεις ανέντιμες στο πρόσωπό τους από εχθρούς τους που θέλουν να βλάψουν την τιμή τους και το κόμμα τους.
Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικοί σήμερα είναι- ας πούμε- εκτεθειμένοι. Η αλήθεια επίσης είναι ότι μπορεί να προκαλέσουν έχθρες με τις στάσεις τους και τις αποφάσεις τους στη Βουλή. Μια ανώνυμη καταγγελία αρκεί για να αρχίσει η λάσπη να χρωματίζει το όνομα του ''ενόχου''. 
Όμως, ας τα πάρουμε με τη σειρά. 
Οι πολιτικοί γνωρίζουν σίγουρα ότι η δραστηριότητα στο πεδίον της πολιτικής  θα προκαλέσει αντιπαραθέσεις, εχθρότητες και υποψίες γύρω από το όνομά τους.
Ας μην επένδυαν στον πολιτικό στίβο. Κανείς δεν είναι υπεράνω υποψίας. Και οι ψεύτικες καταγγελίες πρέπει να ελέγχονται. 
Αλλά η αλήθεια είναι μία: Αυτήν την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα  την οφείλουμε σε όσους μας κυβέρνησαν αλλά και σε όσους έμειναν εκτός διακυβέρνησης και απλά ανέχτηκαν διάφορες καταστάσεις για λόγους δεοντολογίας, έστω, που όμως αμαύρωσαν την εικόνα της Βουλής.
Οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί ψήφισαν τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Οι ίδιοι καταψήφισαν πολλές φορές στο παρελθόν την άρση ασυλίας των βουλευτών ώστε η δικαιοσύνη να μπορεί να λάμψει. Οι ίδιοι είναι που έκαναν κακή χρήση αυτής της ασυλίας που τους εδόθη από τους ψηφοφόρους τους. Οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί ψήφισαν το νόμο παραγραφής αδικημάτων και σκανδάλων. Οι ίδιοι είναι που διόριζαν ασυστόλως ακόμη και σήμερα, συγγενείς και φίλους τους, ενώ η ανεργία ανεβαίνει αλματωδώς.
Μήπως είναι όλοι οι πολιτικοί σκάρτοι;;;;;; Φυσικά όχι. Αλλά είναι εξίσου υπαίτιοι γιατί δεν μίλησαν. Γιατί δεν κατήγγειλαν, γιατί δεν απαίτησαν να ριχθεί φως άπλετο σε ό,τι ύποπτο και ανέντιμο έπεφτε στην αντίληψή τους. Το ''στηρίζω το συνάδελφο- συναγωνιστή'' είναι μια ευγενική στάση, αλλά όχι ο λόγος που εκλέχθηκαν από το λαό.
Η έλλειψη διαφάνειας, η συμμετοχή σε κυβερνήσεις που χαρακτηρίστηκαν από την κακοδιαχείριση, η ψήφιση νόμων που ήταν ενάντια σε ότι ηθικό και χρηστό επιβάλλει η δημοκρατία, η εκμετάλλευση της θέσης τους για προσωπικό όφελος, είναι οι λόγοι της απαξίωσής τους σήμερα. 
Ας μην αντιδρούν τόσο υπερβολικά. Είπαμε....κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Καμιά δημοκρατία δεν λέει ''τιμωρήστε τους ενόχους αλλά όχι τους ένοχους πολιτικούς''.
Είναι γεγονός βέβαια ότι απέχουμε πολύ από το να θεωρηθούμε πολιτισμένοι πραγματικά. Μας αρκεί μια καταγγελία και χωρίς να περιμένουμε τον έλεγχό της έχουμε βγάλει εμείς το πόρισμα: ένοχος!
Ίσως αυτό να οφείλεται και στο ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη πουθενά. Μήπως λίγες είναι οι φορές που και την δικαιοσύνη την επηρέαζαν τα πολιτικά πρόσωπα για δικό τους όφελος;
Ο κόσμος το ξέρει. Και ο κόσμος ζητά καθαρούς πολιτικούς πια. Να ελεγχθούν όλοι αλλά με διαφάνεια και με δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων.
Ο αθώος συνεχίζει στη θέση που εκλέχθηκε και ο ένοχος να συνεχίσει στην αρένα του νόμου πια.
Οι υπερβολές κανέναν δεν συγκινούν και ας είναι δακρύβρεχτες. 




4 σχόλια:

  1. Θα υπογράψω τις σκέψεις σου κι εγώ καθόσον με εκφράζουν απολύτως και θα σημειώσω το γεγονός ότι τις εκθέτεις με πολύ ευγενικό τρόπο! Αυτό το τελευταίο το λέω αναλογιζόμενος ότι η οργή του απλού λαού συνήθως εκφράζεται με ακραίο τρόπο... Και δικαίως ενίοτε!

    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Κώστα. Είμαι σίγουρη ότι συμφωνείς. Και επίσης σίγουρη είμαι ότι και εσύ θα κατέθετες τις απόψεις σου με τον ίδιο ευγενικό τρόπο! Γραπτός λόγος είναι οπότε έχω την ευχέρεια να διορθώνω και να επαναδιατυπώνω μια σκέψη...Μη νομίζεις.............η οργή μου είναι, όπως όλων, πολύ μεγάλη!

      Διαγραφή
  2. Nice art! Great post! :) I'm your new Follower! I hope you'll visit my blog sometimes.. Thank you so much!!
    Kisses from VV!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή