Οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας!!!!!!


O  Ν.Mιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής είπε ότι αν η Δημοκρατία μας λειτουργούσε σωστά, δεν θα έμπαινε στη Βουλή η Χρυσή Αυγή.......
Μεγάλη κουβέντα......και επειδή ''μεγάλη μπουκιά φάε αλλά μεγάλη κουβέντα μην πεις'', να πω ότι πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας στη φράση αυτή.
Ποιοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή;;;
Σίγουρα την ψήφισαν, όσοι στηρίχτηκαν σ' αυτό το κόμμα επειδή η νόμιμη εξουσία τους άφησε αβοήθητους, σε θέματα μεταναστών, σε θέματα εγκληματικότητας, σε θέματα εθνικής συνείδησης και θρησκεύματος!!!!!!!!!
Άκουσα πρόσφατα νέο άνθρωπο, μορφωμένο, με δημοκρατικές αντιλήψεις να υποστηρίζει ότι αυτά που προτείνει η Χρυσή Αυγή είναι όλα σωστά, και οι μόνες λύσεις για να μπει σε τάξη η χώρα μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Και με διαβεβαίωσε ότι δεν ψήφισε αυτό το κόμμα αλλά προτίθεται να το ψηφίσει τον Ιούνιο!!!!!!!!!!!!
Άκουσα περίπτωση συμπολίτη μας που βρήκε το κλειστό του σπίτι κατειλημμένο από παράνομους Αφρικανούς, να λέει ότι η αστυνομία ''σήκωσε τα χέρια ψηλά'', ....και μετά από κλειστές τις ''νόμιμες πόρτες'' που βρήκε, αυτοί που τον βοήθησαν ήταν οι της Χρυσής Αυγής που του παρέδωσαν το σπίτι του καθαρό και βαμμένο!!!!!!!!!!!!!!!!
Είναι γεγονός ότι οι πολιτικοί που έχουμε είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας.
Σήμερα, σε μια κατάσταση δύσκολη και παρακολουθώντας τις αντιδράσεις του κόσμου, παρακολουθώντας το τι ζητούν, και τι επιδιώκουν, δεν μπορώ να σκεφθώ τι είδους κυβέρνηση ζητούμε όλοι, πώς θα προκύψει και πόσους θα ικανοποιήσει!!!!!!!!!!!
Ο καθένας μας αγαπά τη χώρα του αλλά αλλιώς βλέπει αυτήν την αγάπη στην πράξη.
Ο καθένας μας έχει τις ίδιες ανάγκες με τον διπλανό του, αλλά πιο έντονα βιώνει ό,τι είναι ιεραρχικά ψηλότερα στη λίστα του.
Ο καθένας μας  βάζει  σε διαφορετική σειρά το ''πατρίδα-οικογένεια-εργασία-ελευθερία-χρήματα-ανεξαρτησία'', και ανάλογα ψηφίζει.
Όλοι όμως είναι αποδεδειγμένο ότι σε περιόδους δύσκολες, σε καιρούς που προκαλούν απελπισία, σε περιβάλλον ανασφαλές, ''πιάνονται'' από μια αχτίδα φωτός, από μια κλωστή ελπίδας, από κάποιον που θα τους δώσει το κουράγιο να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο.
Είναι κρίμα, είναι όμως και εγκληματικό, τα κόμματα να δίνουν αυτήν την κλωστή ελπίδας χάριν ψηφοθηρίας.
Ξέρω ότι είναι λογικό να κυνηγούν ψήφους οι κομματικοί συνδυασμοί--πώς αλλιώς θα εκλεγούν ;--όμως, η παροχολογία, το ρόδινο μέλλον που προσφέρουν χωρίς να εξηγούν το πώς και το πότε, σήμερα, σε αυτή τη δεινή κατάσταση που περνάμε, δεν είναι ο απλός λαϊκισμός. Μου θυμίζει το ''πατώντας σε πτώματα για την κυριαρχία''.
Γιατί τι άλλο είναι να στηρίζεις την οικονομική ανάπτυξη της χώρας σε καταθέσεις που θα έρθουν από την Ελβετία, σε ναυτιλιακό συνάλλαγμα που θα μπει επιτέλους στη χώρα, σε μικρο καταθέσεις των πολιτών, σε πάταξη φοροδιαφυγής κλπ., κλπ., κλπ;;;;;;;;;;;;;;
Και επειδή εκλογές έρχονται καλά θα κάνουν τα κόμματα να μας πουν και το ρεαλιστικό  ''πώς και  πότε'', για να εμπιστευθεί ο κόσμος επιτέλους τους πολιτικούς.
Γιατί βρισκόμαστε στο σημείο να μην μπορούμε να βγάλουμε κυβέρνηση, να οδηγούμαστε σε εκλογές επειδή ακριβώς ο κόσμος δεν εμπιστεύθηκε κανένα κόμμα, ούτε κατά διάνοια, να τον κυβερνήσει μόνο του!
Ας ελπίσουμε να βγούμε γρήγορα από αυτήν την περιπέτεια, αλλά εκείνο που εύχομαι είναι να μην χάσουμε τελείως την εμπιστοσύνη μας σε όλους τους πολιτικούς, γιατί τότε σίγουρα θα ξημερώσουν επικίνδυνες ημέρες για τη δημοκρατία!!!!!!!!!!!!!!!




2 σχόλια:

  1. Οι πολιτικοί δεν είναι μόνο ο καθρέφτης της κοινωνίας μας. Είναι κι αυτοί που μας αξίζουν ως λαός. Οπότε, ας μην παραπονιόμαστε αν κάτι δε μας αρέσει, αλλά να αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι για να αλλάξουν και όλα τα υπόλοιπα γύρω μας!

    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κώστα. Ναι φυσικά μας αξίζουν σαν λαός....γι αυτό τους χαρακτήρισα καθρέφτη μας...Είναι ό,τι και εμείς!
      Για να αλλάξουμε εμείς όμως χρειάζεται αυτογνωσία.........και η αυτογνωσία θέλει δύναμη και πνευματική ισορροπία. Θέλει και ικανότητα και θέληση και παιδεία ισχυρή!!!!!!!
      Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου δεν θα ήταν διαχρονικό αν ήταν εύκολο να εφαρμοστεί από τον καθένα μας..........έτσι;

      Διαγραφή