Πλησιάζει το τέλος του προεκλογικού ψαρέματος ψήφων!!!!


Κυριακή όλοι στις κάλπες! Επιτέλους τελειώνουν οι προεκλογικές συζητήσεις-συγκεντρώσεις για να πάμε να ψηφίσουμε......................''κατασταλαγμένοι'' πια, αφού έχουμε ακούσει όλους τους υποψηφίους να λένε το πρόγραμμά τους..............χωρίς τις λύσεις που -εγώ προσωπικά-περίμενα  με λαχτάρα!!!!!!!!
Γιατί, άλλο είναι να λες ''θα δανειστούμε από άλλες αγορές'' και άλλο  είναι τι θα πουν οι αγορές αυτές. Άλλο να λες''θα φύγουμε από το ευρώ'' και άλλο να μη λες τις επιπτώσεις απ' αυτό και πώς θα τις αντιμετωπίσεις. Άλλο να λες ''περιστολή δαπανών του δημοσίου'' και άλλο να το κατορθώνεις αφού όπως όλοι θυμόμαστε είναι μια διαχρονική απάντηση για κάθε κόμμα, στην ερώτηση ''πού θα βρει το κράτος τα λεφτά;'' και μια διαχρονική αδυναμία να επιτευχθεί κάτι τέτοιο από κάθε κυβέρνηση. Άλλο να λες ''θα διαγράψουμε το χρέος '' χωρίς να εξηγείς πώς έχεις αυτή τη δυνατότητα και πώς θα βρεις τα χρήματα για να καλύψεις τις κρατικές ανάγκες. Άλλο να λες '' θα εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο της χώρας'' και άλλο να μην λες με τι μέσα θα το επιτύχεις, με τι κόστος και πού θα βρεις τα χρήματα! Άλλο να λες '' ναι στις επενδύσεις'' και άλλο να μη λες ότι αυτό είναι θέμα φλου αφού εξαρτάται από τα συμφέροντα ιδιωτών. Και βέβαια είναι ένα σωρό άλλα από τις προεκλογικές ομιλίες των κομμάτων που αφήνουν απορίες.............
Είναι φοβερό ότι και αυτές οι δύσκολες και σοβαρότατες εκλογές δεν ανέδειξαν κάτι νέο, κάποια καινοτομία έστω, που έχει ανάγκη η χώρα, όπως εγώ το βλέπω.
Θα ησυχάσουμε όμως και από την προπαγάνδα πια!!! Κουράστηκα όλες αυτές τις ημέρες να ακούω και να διαβάζω, το τι πιστεύει ο λαός, με τι δεν πείθεται και με τι κριτήρια θα ψηφίσει!!!!!!!!!!!! Μαντικές ικανότητες δεν έχω.............ίσως κάποιοι να έχουν και δεν μας το λένε!!!! 
Εντάξει...υπάρχουν και οι δημοσκοπήσεις που είναι μια πρώτη εικόνα  του τι μέλλει γενέσθαι. Αλλά τόση βεβαιότητα.................προκαλεί απορία αν όχι γέλιο.
Αμ το άλλο;;; Η προσπάθεια να σε πείσουν τι να ψηφίσεις;;; Αυτή η φράση που διαβάζω και εδώ στο διαδίκτυο καθημερινά...''πρόσεχε πού θα ρίξεις τη ψήφο σου '' ή '' ψηφίζουμε αντιμνημονιακά'' ή ''τιμώρησε τα λαμόγια'' κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ, είναι τουλάχιστον προσβλητική.
Ξέρω ότι κάθε κόμμα έχει τη σελίδα του στο διαδίκτυο και τα μέλη επίσης, οπότε έχουν και αυτοί λόγο στην προεκλογική μάχη των κομμάτων.
Όμως υπάρχουν τόσοι ανώνυμοι-επώνυμοι που σου λένε όχι  καθαρά ποιον να ψηφίσεις, αλλά ποιον να μην ψηφίσεις, που αισθάνεσαι ως πρόβατο εσύ,  που είσαι ο μόνος που δεν ξέρει και χρειάζεται κατεύθυνση.
Τέλος πάντων όλα αυτά θα τελειώσουν. Από Δευτέρα θα αρχίσουν βέβαια άλλου είδους αναρτήσεις, έτσι για να μη βαρεθούμε να διαβάζουμε πχ για πρόβατα που ψήφισαν τους τάδε ή τους δείνα, για άλλα πρόβατα-ψηφοφόρους που παρασύρθηκαν από προδότες ή ψεύτες ή για άλλα λαμογιοπρόβατα, που ψήφισαν κατά το συμφέρον τους κ.ο.κ!!!!!!!!!!
Υπομονή μέχρι το ηλιοβασίλεμα της Κυριακής. Ίσως είναι από τις λίγες φορές που οι πολίτες θα καθηλωθούν μπροστά από τις τηλεοράσεις....ή μήπως όχι;;;;;;;;;;;;;
Εγώ μόνο λέω ότι η ψήφος είναι το υπέρτατο δικαίωμα του πολίτη σε μια δημοκρατία και πρέπει να το ασκεί!!!!!!!!!!!!
Καλή ψήφο την Κυριακή!!!!!
Καλή ηρεμία και φυσικά καλό καλοκαίρι που ήρθε νωρίς!!!!!!!!


2 σχόλια:

  1. Το σκεπτικό σου πίστεψέ με είναι σκεπτικό πολλών, για να μην πω της πλειοψηφίας των πολιτών και φανώ απόλυτος. Άοσμη, άχρωμη και άγευστη προεκλογική περίοδος χωρίς τίποτα το ουσιαστικό. Προγράμματα είτε ανεδαφικά είτε σχεδόν ανύπαρκτα ζητούν τη ψήφο μας, αλλά νομίζω πως το τοπίο μέσα στο σκεπτικό των ψηφοφόρων έχει αλλάξει αυτή τη φορά.

    Προβλέψεις ουδέποτε έκανα, ούτε πρόκειται να κάνω. Τούτη τη φορά όμως ούτε καν μπορώ να φανταστώ το αποτέλεσμα της κάλπης! Θα το αναμένω όμως με μεγάλη περιέργεια!

    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι εγώ τελευταίε μου θα αναμένω με περιέργεια αλλά και με ανησυχία λίγο, για την επόμενη ημέρα.
      Καλά αποτελέσματα για όλους μας και για τη χώρα!

      Διαγραφή