Το ταξίδι της επιστροφής!


Επιστροφή!
Μετά από ένα ολιγοήμερο ταξίδι, ξανά βρίσκομαι στην έδρα μου, στην πραγματικότητα. Όχι πως το να φεύγεις από την πόλη, ταξιδεύεις στο χρόνο της φαντασίας, αλλά το ταξίδι σου φτιάχνει τη διάθεση.
Δεν έχει τόση σημασία ο προορισμός για μένα, όσο το ταξίδι. Η διαδρομή, το ''πήγαινε'' που όσο πιο μεγάλο είναι τόσο πιο πολύ μ' αρέσει.
Το ταξίδι αξίζει όσο διαρκεί....φυσικά και ο προορισμός έχει τη σημασία του αλλά η γοητεία της προσμονής ενός ταξιδιού, η μέρα που ξεκινάς ακόμη και για να πας σε μέρος που έχεις επισκεφθεί ξανά, είναι το κάτι άλλο.
Μου θυμίζει τα σχολικά μου χρόνια τότε, που είχαμε προετοιμάσει την εκδρομή μας, και που ο ύπνος δεν ερχόταν την παραμονή του ταξιδιού. Τόσο μεγάλη η προσμονή...τόσο μεγάλη η επιθυμία...τόσο μεγάλη η καλή διάθεση, το κέφι και το γέλιο........

Αγαπώ το ταξίδι και εντός της χώρας μας και εκτός...μ' αρέσει....το απολαμβάνω. Και όσο μεγαλύτερη η διάρκειά του τόσο πιο πολύ μ' αρέσει. Θυμάμαι κάποτε, σε ένα πλοίο που, μαζί με την παρέα μου θα επισκεπτόμασταν ένα νησί, μας είχαν μοιράσει φυλλάδια που έπρεπε να επιλέξουμε αν προτιμάμε το ταξίδι μας με συμβατικά πλοία ή με τα γρήγορα. Θυμάμαι μάλιστα ότι ήμουν η μοναδική από την παρέα που επέλεξα το  συμβατικό πλοίο...Όχι το γρήγορο, όχι στην  ταχύτητα, όχι στην εξαφάνιση της γοητείας του ταξιδιού. Τότε, είχαμε ξεκινήσει και συζήτηση σχετική που έφτασε στο διακτινισμό...''Αν μπορούσαμε να διακτινιστούμε εσύ θα προτιμούσες να ταξιδεύεις με το μουλάρι;;;;'' με ρώτησαν...Ωραία συζήτηση κάναμε και ας ήταν επιστημονικής φαντασίας ένα μεγάλο μέρος της!

Όμως όπου και αν πας, φυσικά αξίζει το πώς θα περάσεις, το πού επέλεξες να πας, αλλά το γρήγορο ταξίδι είναι σαν να σου στέρησαν μέρος της ομορφιάς, σαν να έσβησαν μερικά γράμματα της λέξης ταξίδι...πώς να διαβάσεις μισοσβησμένη λέξη;;;;;;;;; Πώς να κατανοήσεις το νόημά της;;;;

Ταξίδι....για να αποδράσεις έστω και λίγες μέρες από την καθημερινότητα...
Ταξίδι....όμως και για να επιστρέψεις σ' αυτήν την καθημερινότητα...και αυτό το μέρος του ταξιδιού δεν μ' αρέσει καθόλου!

Ταξίδι κοντά στη φύση. Στον καθαρό αέρα....μόνο που ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός μας...Κρύο, βροχή, αέρας, ό,τι χειρότερο για μέρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης. Λάθος, για ξεκούραση ήταν ό,τι καλύτερο.
Σύννεφα φορτωμένα με βροχή κάλυπταν τον ουρανό όλες τις μέρες. Αν δεν έβρεχε την ημέρα, έβρεχε τη νύχτα. Όλα μούλιασαν, το πράσινο των φυτών έγινε πιο λαμπερό όμως, τα λουλούδια ζωντάνεψαν, τα πάντα ξεπλύθηκαν.
Σήμερα, ημέρα επιστροφής και η Αθήνα έλαμπε κάτω από τον ήλιο...Την πεθύμησα...Την είδα με άλλο μάτι, με το βλέμμα που κοιτάς κάτι που αγαπάς και σου έχει λείψει....

Από αύριο θα είναι μια νέα μέρα....και η Αθήνα θα αρχίσει ξανά να με πληγώνει όπως όλους.
Ευχές σε όσους γιορτάζουν, και ευχές για Χριστός Ανέστη σε όλους!!!!!!!!
Εύχομαι να περάσατε καλά!!!!!
Οι γιορτές τελείωσαν, είναι καιρός περισυλλογής, οι εκλογές πλησιάζουν!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου