Η Ευρώπη γερνάει......και;;;;;;;;;;;;;;

Η Ευρώπη γερνάει.....και τα μέτρα που παίρνει για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό της πρόβλημα είναι ...ως συνήθως...μέτρα οικονομικά! Καμιά πολιτική για το δημογραφικό πρόβλημα των χωρών που έχουν περισσότερους ηλικιωμένους από νέο πληθυσμό.
Πρώτο μέλημά της είναι να δώσει εντολή στις κυβερνήσεις να αυξήσουν τα όρια σύνταξης μετά τα 65 χρόνια! (πηγή)
Καμιά αντίρρηση για όσους εργάζονται πνευματικά, έχουν το γραφείο τους, είναι επιστήμονες και μπορούν να εργαστούν. Τι γίνεται όμως με τους χειρωνακτικά εργαζόμενους;;;
Πώς μπορείς να απαιτήσεις να εργάζεται περισσότερα χρόνια ο οικοδόμος, ο εργάτης στις βιομηχανίες, ο τεχνικός που ανεβαίνει στις κολώνες της ΔΕΗ ή που σκάβει ή βάφει ή σηκώνει βάρη;
Είναι γεγονός ότι ο 65αρης είναι νέος ακόμη, αλλά το σώμα έχει τις δικές του απαιτήσεις και δυνατότητες.
Η κούραση, οι επιπτώσεις στα οστά, στους μύες από τη χειρωνακτική εργασία είναι εμφανείς όσο περνούν τα χρόνια. Και είναι το λιγότερο κακό!!!!
Και αν πιστεύετε ότι  θέλουν να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στο  να παίρνουν μειωμένη σύνταξη...........αυτό ξεχάστε το. Γιατί ζητά η ΕΕ από τα κράτη, την κατάργηση της μειωμένης συνταξιοδότησης! ! Και όπως πάνε τα πράγματα στο μέλλον η Ευρώπη των ηλικιωμένων θα γίνει η Ευρώπη των απαξιωμένων ηλικιωμένων!!! Όχι πως σήμερα ζουν καλύτερα οι χαμηλό-συνταξιούχοι....αλλά σκέψου μετά 40-50 χρόνια!
Άλλο μέτρο που η ΕΕ ζητά από τα κράτη- μέλη της είναι να αρθούν τα εμπόδια ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτική ασφάλιση.......που από τις δικές μας εμπειρίες, ιδιωτική ασφάλιση σημαίνει πολλά χρήματα για ασφάλιστρα, που σημαίνει ότι αν καθυστερήσεις την πληρωμή μιας δόσης τότε σταματά η ασφάλιση, που σημαίνει ότι αν η ιδιωτική εταιρεία πτωχεύσει  μένεις ξεκρέμαστος, που σημαίνει τελικά ότι ίσως καταργηθεί τελείως το κράτος πρόνοιας. Και τι θα γίνει με τους ανέργους;
Κι όμως....η  αντιμετώπιση των μειωμένων γεννήσεων, θα έπρεπε να είναι το κύριο μέλημα των κρατών..Τόσο σημαντικό όσο σημαντική είναι και η ύπαρξη ενός κράτους. Γιατί χωρίς νέους, χωρίς νέα πνοή σε μια χώρα, αυτή η χώρα πεθαίνει.
Κίνητρα χρειάζονται και προστασία των μητέρων από τα ίδια τα κράτη για να γεννηθούν νέα παιδιά...Αλλά και αυτό ''σκοντάφτει'' στο κράτος-φοροεισπράκτορα, που μόνο  για το οικονομικό σκέλος ενδιαφέρεται!
Ίσως γι αυτό και δεν είναι τόσο αυστηροί με τη μετανάστευση...
Βλέπετε και ο ΟΗΕ είχε επισημάνει εδώ και καιρό ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει έντονο δημογραφικό πρόβλημα τα επόμενα χρόνια και τη συμβούλευε να ενσωματώσει τους μετανάστες ώστε να υπάρχει το ''νέο αίμα'' που λείπει από τόσες χώρες!
Η οικονομία της αγοράς κυβερνά εξάλλου...........λέτε να νοιάζονται για τα έθνη και τα παιδιά που δεν γεννιούνται σε κάθε κράτος;;;;;;;;; Η Γη εξάλλου έχει υπερπληθυσμό....ας μείνει η Ευρώπη με τους γέροντες, ώστε η Ασία να μετοικήσει στην Ευρώπη που έχει τόσο υπερπληθυσμό!!!!!!!!!!!
Να μια ωραία λύση που συμφέρει τις αγορές και λύνει και το δημογραφικό πρόβλημα της κάθε χώρας!!!!!!!!!!!!
..................Τότε όμως............... Καληνύχτα Ευρώπη!!!!!!!!!




2 σχόλια:

  1. Aννα μου καίρια τα ερωτήματά σου και οι απορίες σου αλλά ποιος περιμένεις να συγκινηθεί;Μήπως ο νέος αρχηγός με τις καταθέσεις των 3 εκατομμυρίων;ή η γερμανίδα κυρία;
    Δεν θα βαρεθώ να το λέω πως εκ των πραγμάτων ο χορτάτος αδυνατεί να νιώσει τη φτώχεια,την ανημποριά,τη δυστυχία.Επειδή ακριβώς δεν τον αγγίζουν τα όποια μέτρα γι' αυτό και δεν έχει κανένα πρόβλημα να τα θεσμοθετήσει.Ακριβώς εκεί το πάνε να καταργήσουν το κράτος πρόνοιας και ο σώσων εαυτόν σωθήτω,πάμε στην κοινωνία της ζούγκλας,στο δίκιο του ισχυρού ολοταχώς!
    Αδυνατούν επίσης οι ηγέτες του κόσμου να καταλάβουν πως όλοι είμαστε περαστικοί από 'δω και αν υπήρχε δίκαιη κατανομή τα αγαθά της φύσης,του Θεού,θα επαρκούσαν για όλους μας και θα περίσσευαν!Η απληστία,η ματαιοδοξία και τ' άγρια ένστικτα του ανθρώπου-ζώου είναι μερικές από τις αιτίες που έφτασε η ανθρωπότητα κι όχι μόνο η Ευρώπη σ' αυτό το σημείο.
    Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μπορούσε ν' αλλάξει την κατάσταση προς το δικαιότερο και την ισότητα γιατί σαφέστατα τα μέτρα τους προς το χειρότερο οδηγούν.Να είσαι καλά,καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Δημήτρη. Δεν ακούει κανείς....το ξέρω. Όμως δεν θα βαρεθώ να τα λέω μπας και ξυπνήσουμε και μάθουμε να ψηφίζουμε Δημήτρη. Από κει εξαρτώνται όλα. Ακόμη και να μάθουν οι πολιτικοί ότι ο λαός πλέον δεν καταπίνει αμάσητα ό,τι λένε ή κάνουν..........Έλεος πια!
      Καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή