Νέα φοιτητική εστία ''προ των πυλών'' με σκοπό να ''ζωντανέψει'' η Ομόνοια!!!!!


Εξαφανίζονται από τον ξενοδοχειακό χάρτη τα ξενοδοχεία της πλατείας Ομονοίας!
Κάποτε......η Ομόνοια....

Η οικονομική κρίση, η εγκληματικότητα της περιοχής, η μείωση των τουριστών που  προτιμούν να μην διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία της Ομόνοιας, ανάγκασε τα ξενοδοχεία να κλείνουν το ένα μετά το άλλο!
Στις αρχές του 19ου αι.....έτσι ήταν η πλατεία μας!

Το σπουδαιότερο πρόβλημα της περιοχής είναι η εγκληματικότητα....μια εγκληματικότητα, που με την ανοχή της αστυνομίας, έχει μετατρέψει την ιστορική πλατεία σε κέντρο  πώλησης ναρκωτικών, σκληρών και μη!
Ήταν και έτσι , νομίζω επί Όθωνα!

Έτσι το κέντρο της Αθήνας έχει υποβαθμιστεί, και εγκαταλείπεται σιγά σιγά.
Το θέμα αυτό, ως φαίνεται, ενδιαφέρει την πολιτεία μια και αποφάσισε να δημιουργήσει φοιτητικές εστίες εκεί, για να ξαναγυρίσει η ζωή  και το φυσιολογικό περιβάλλον μια πόλης, μιας πλατείας.
Το La Mirage, το ξενοδοχείο που είναι σχεδόν δίπλα από το Hondos Center, έχει στην πόρτα εισόδου του μια πινακίδα με το ''Κλειστόν'' επάνω της..
La Mirage
Αυτό το ξενοδοχείο επιλέχθηκε για να γίνει η πρώτη φοιτητική εστία με μια μικρή συμμετοχή των φοιτητών.
Το ξενοδοχείο που είναι ιδιοκτησία του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, θα μετατραπεί σε ένα άτυπο ξενοδοχείο για φοιτητές με όλες τις βασικές εξυπηρετήσεις. 
200 ευρώ ορίστηκε το ενοίκιο το μήνα για τους φοιτητές και με μια μικρή επιβάρυνση θα μπορούν να έχουν καθαριότητα δωματίου και φροντίδα ρουχισμού.
Το κτίριο διαθέτει   μεγάλο εστιατόριο, θα προσφέρει υψηλή ασφάλεια όλη μέρα και νύχτα , χώρους υποδοχής, και αναμένονται οι επισκευές και ο εξοπλισμός που απαιτείται ώστε να λειτουργήσει ως φοιτητική εστία τον επόμενο Σεπτέμβρη.
η πλατεία την εποχή.....του δρομέα της!!!!

Η χρηματοδότηση γίνεται από το Πράσινο Ταμείο με το Δήμο Αθηναίων να είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου.
Η μετατροπή του La Mirage σε νεανική φοιτητική εστία είναι πιλοτική και αν το εγχείρημα επιτύχει, θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες αναπλάσεις σε άδεια κτίρια .
και έτσι τη βλέπουμε σήμερα.......

Ας ευχηθούμε όντως να έχει επιτυχία αυτή η προσπάθεια για  να ξαναζωντανέψει το κέντρο της πόλης μας που πεθαίνει από μαρασμό, μέσα στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα.

Κατά τη γνώμη μου δεν είναι αρκετό όμως να αναπλαστούν ένα ή δυο και τρία ξενοδοχεία ή κτίρια στο κέντρο της πόλης. Χρειάζεται να  κυνηγηθεί η παρανομία,να περιφρουρηθεί από την αστυνομία η πόλη, να φωταγωγείται πολύ για να εμπιστευτούν και οι ίδιοι οι νέοι φοιτητές τις νέες φοιτητικές εστίες!


H είδηση είναι από την εφημερίδα ''Νεα της Κυψέλης'' του ΔΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου