Η Γερμανίδα εργαζόμενη-μητέρα-σύζυγος................σχεδόν όπως όλες οι γυναίκες!!!!!!!!!!!



Στην κυρίαρχο χώρα της Ευρώπης, στη Γερμανία, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα όπως και στη χώρα μας. Λιγότερο αμειβόμενες από τους άντρες για τις ίδιες θέσεις εργασίας, φέρονται να έχουν δυο επιλογές: ή να γίνουν γυναίκες καριέρας και να συμπεριφέρονται όπως οι άντρες με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ή να ασχοληθούν με το σπίτι και την οικογένεια.
Ο κλοιός των 3 ''Κ'' -Kinder=παιδιά,  Kirche=εκκλησία,  Kuche= κουζίνα είναι ως φαίνεται η επικρατούσα αντρική άποψη στην Γερμανία για το ρόλο των γυναικών.
Οι Γερμανίδες που έως το 1908 απαγορευόταν να μετέχουν στην πολιτική, έχουν να  παρουσιάσουν την ίδρυση ενός από τα πρώτα κινήματα του κόσμου για τις γυναίκες.
1865 : ιδρύεται η  Γερμανική Ένωση Γυναικών διεκδικώντας ίσα δικαιώματα στη δουλειά.
1890: Τα Ελεύθερα Συνδικάτα  ιδρύονται και έχουν την πρώτη γυναίκα ως μέλος τους.
1893: Ιδρύεται η Ένωση Δασκάλων από την Ελέν Λάνγκε
Η στάση των γυναικών απέναντι στο δίλημμα, παιδιά ή καριέρα είναι για 1 στις τρεις το ''όχι παιδιά''!!
Αν και έχει καθιερωθεί η γονεϊκή άδεια 12 μηνών για άντρες και γυναίκες με το 67% του μισθού έως 1800 ευρώ μετά τη γέννα, εν τούτοις τα ποσοστά γεννήσεων βουλιάζουν.
Εκτός από τις προσωπικές επιλογές των γυναικών, αιτία είναι το επίπεδο φτώχειας και ανεργίας που αυξάνονται αλματωδώς στη Γερμανία.
Οι παιδικοί σταθμοί αρκούν μόνο για το ένα στα πέντε παιδιά των Γερμανίδων και  είναι απορίας άξιον η στάση πολλών επωνύμων στην απόφαση του 2007 για αύξηση των παιδικών σταθμών ώστε να καλύπτουν το 35% των παιδιών...
Και η στάση αυτή --πολιτικών αλλά και επισκόπων-- στηρίχθηκε στην άποψη ότι η Γερμανίδα δεν μπορεί να γίνει μόνο μηχανή παιδιών και τα παιδιά να περνούν στην φροντίδα του κράτους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
''Καταστροφή των γερμανικών αξιών με τον κρατικά επιχορηγούμενο εκτοπισμό των παιδιών'' χαρακτηρίστηκαν τα μέτρα -τότε- για αύξηση των βρεφονηπιακών σταθμών!!!!!!!!!!!!!!
Σ' αυτή τη χώρα με αυτές τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις, η υπουργός οικογένειας Κριστίνα Σρέντερ ίδρυσε μια υπηρεσία για τα ''θύματα του φεμινισμού''!!!!!!!
Και τα θύματα του φεμινισμού είναι ..................οι άντρες!!!!!!!!!
Οι οποίοι έχουν χάσει την ταυτότητά τους και η κρίση ταυτότητας τους οδηγεί ακόμη και σε ........................αυτοκτονίες, λένε οι ειδικοί!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Οι ειδήμονες της Γερμανίας ανησυχούν!
Προειδοποίησαν μάλιστα ότι οι αυτοκτονίες των αντρών είναι τριπλάσιες από των γυναικών και τα καρδιακά επεισόδια τετραπλάσια.....( Και όλα αυτά εξαιτίας της κρίσης ταυτότητας;;;;;;;;;;;;)
Στην πραγματικότητα--λένε οι ειδικοί--ενώ οι άντρες είναι προσκολλημένοι στα παραδοσιακά πρότυπα, θέλουν να απαλλαγούν από ρόλους που αποδίδονται στους άντρες!!!
Το 29% των αντρών λένε οι ειδικοί, φοβάται να μιλήσει σε γυναίκα, ενώ το 64% των εργένηδων έχει μόλις 4 ραντεβού το χρόνο!!!! 
Οι ''σχολές φλερτ'' ανθούν στη Γερμανία................αλλά η πραγματικότητα εξακολουθεί να καταγράφει ότι 1 στις 5 Γερμανίδες έχει υποστεί βία από τον σύντροφό της, ότι περίπου 50.000 γυναίκες κάθε χρόνο καταφεύγουν στα κέντρα αρωγής κακοποιημένων γυναικών, ότι το 7% μόνο των συζύγων αντρών συμμετέχει στις δουλειές του σπιτιού....
''Ποια είναι η πιο συχνή δουλειά του σπιτιού που κάνετε ''; ρωτήθηκαν αυτοί οι άντρες και η απάντησή τους ήταν ....''..μα το πλύσιμο του αυτοκινήτου''!
Και δεν είναι ανέκδοτο!!!!!!!!!!!
Η πλειοψηφία των ανδρών στη Γερμανία θεωρεί ως ιδανικό τη γυναίκα να ασχολείται με το σπίτι και τα παιδιά και ο άντρας ως συμπλήρωμα το Σαββατοκύριακο!!!!
Μια ισχυρή χώρα...............τόσο προοδευμένη και να είναι τόσο προσκολλημένη στις παλιές παραδόσεις ............είναι το λιγότερο οξύμωρο!!!


Οι πληροφορίες από το w/e!




2 σχόλια:

  1. Είναι γεγονός ότι αυτή η χώρα είναι η χώρα των αντιφάσεων!
    Και είναι επίσης γεγονός ότι και η Γερμανία έχει προβλήματα ταυτότητας, οικογενειακά προβλήματα και υπογεννητικότητα!
    Φαίνεται ότι χρειάζονται το Χίτλερ τους!
    Πάντως στις κριτικές είναι ''αστέρια'', μια και δύσκολα βλέπουν τη ''καμπούρα'' τους.
    Καλό σου βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Μαίρη. Η γυναίκα στη Γερμανία είναι η γυναίκα .............σε κάθε χώρα τελικά!!! Όσο ανεπτυγμένη χώρα και αν είναι η Γερμανία, οι νοοτροπίες κάνουν τη διαφορά!
    Μπορεί να κάνουν κριτική εκείνοι σε μας.........και δεν είναι οι μόνοι, αλλά τους δώσαμε και εμείς δικαίωμα.
    Εξάλλου όταν δανείζεσαι....θα ακούσεις και την κριτική των δανειστών, έτσι δεν είναι;;;
    Και εμείς εξάλλου, κριτική ασκούμε και αυτή τη στιγμή....Έτσι είναι!!!
    Ναι σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή