Στα χωριά SOS παιδιά οικογενειών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης...............

''Μυρίζει '' καλοκαίρι.....και η άνοιξη, αν και παίζει κρυφτό μαζί μας, είναι εδώ....Όλα μας φαίνονται πιο όμορφα και τα προβλήματα ηπιότερα!
Όμως δεν παύουν να υπάρχουν και να μεγεθύνονται, αφού τίποτε δεν πάει καλά, κυρίως στα οικονομικά των οικογενειών...
Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί....είναι να αδυνατούν οι γονείς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Όχι εξαιτίας ασθένειας ή ψυχολογικών προβλημάτων, ναρκωτικών και αλκοόλ....Εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας!!!
Δεν μπορούν να τους προσφέρουν όσα είναι απαραίτητα για να καλύψουν τις ανάγκες τους............και κάνουν αίτηση στα χωριά SOS!!!! 
Ήδη έχουν κατατεθεί αιτήσεις για φιλοξενία  και  ακόμη εκκρεμούν, πάνω από 700 αιτήσεις ενώ έχουν διευθετηθεί μόλις οι 300!!!
Στα χωριά SOS, γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν στερηθεί τη φροντίδα των γονέων τους, είτε γιατί είναι ορφανά, είτε γιατί είναι ορφανά από τον ένα γονιό και ο άλλος δεν μπορεί να ανταποκριθεί για διάφορους κοινωνικούς λόγους, ή  εξαιτίας ηθικών κινδύνων, αλλά και  εξαιτίας  ανίατων ασθενειών  των γονιών....
Τώρα έρχεται να προστεθεί και μια κατηγορία παιδιών που ενώ έχει ζωντανούς και τους δυο γονείς του, εν τούτοις αδυνατούν να το θρέψουν σωστά.
Σκεφτείτε..............το 2010 αυξήθηκαν κατά 35% οι αιτήσεις σε σχέση με το 2009!!!
Καταστρέφεται η χώρα μας, αν δεν έχει ήδη καταστραφεί. Όμως καταστρέφονται και θεσμοί όπως της οικογένειας.....Χωρίς οικογένεια πώς θα μεγαλώνει σωστά ένα άτομο;;; 
Το 50% των αιτήσεων γονέων, για να αφήσουν τα παιδιά τους στα χωριά SOS, αφορούσε γονείς καθ όλα φυσιολογικούς, με μόνο λόγο την οικονομική ανέχεια!!!!!!!
Μπορεί να είναι προσωρινή η διαμονή του παιδιού εκεί, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι το ίδρυμα αυτό δέχεται  μόνο παιδιά ηλικίας κάτω των 8 ετών, μπορεί να καταλάβει εύκολα την άσχημη ψυχοσύνθεση του παιδιού, που θα βρεθεί ξαφνικά σε ξένο περιβάλλον, μακριά από τους γονείς του μόνο και μόνο για να έχει στέγη και τροφή!!!!!!!!!!!!!!
Πόσο επώδυνο θα είναι για τα παιδάκια αυτά αλλά και για τους γονείς...........
Ούτε να το φανταστώ δεν μπορώ...............
Είναι η πιο καταθλιπτική είδηση που άκουσα ποτέ!!!!!!!!!!!!
Μπράβο σε όσους ευθύνονται για τα χάλια μας...............






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου