''Φρουτάκια'' και οικογένεια!!!

Θα σας διηγηθώ μια αληθινή ιστορία, που συνέβη σε συγγενή μου στο εξωτερικό που  ζει...
Ζευγάρι με δύο παιδιά, εργαζόμενοι μεν, ευκατάστατοι δε. Οι γνωστοί Έλληνες μετανάστες που πήγαν στο εξωτερικό και πρόκοψαν!
Δική του δουλειά ο σύζυγος....και η κυρία, η συγγενής μου, τη δική της. Επιχειρηματίες και οι δύο, με μικρές επιχειρήσεις, υγιείς οικονομικά, και με προσωπικό που ζούσε από τη δουλειά του.
Το σπίτι τους στο εξωτερικό,  κατόρθωσα να επισκεφθώ  μια φορά μόνο.
Μια μεγάλη, άνετη μεζονέτα, με αυτοκίνητο το κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας, με εξοχικό και καταθέσεις ήταν η περιουσία της οικογένειας...
Ζούσαν σε μια  περιοχή, από αυτές που θέλεις να εγκατασταθείς αμέσως....
Και ήρθε η εποχή που έδωσε η εκεί κυβέρνηση άδεια εγκατάστασης μηχανημάτων  τα γνωστά μας φρουτάκια...
Γέμισε ο τόπος.. Κάθε γειτονιά είχε το δικό της μαγαζί τζόγου, με πελάτες ....του γείτονες.
Με το ''ας πάμε μια φορά να δοκιμάσουμε'' η κυρία έγινε τακτική πελάτης του τζόγου της γειτονιάς! Κάθε μέρα και περισσότερο αποκτούσε εξάρτηση από τα μηχανάκια που της ''έτρωγαν '' χρήματα αντί να της δίνουν.
Στην αρχή, κανείς δεν υπέθεσε ότι αυτή η συνήθεια θα γινόταν ασθένεια.
Το αποτέλεσμα ήταν, να πάψει να πηγαίνει στη δουλειά της, να διαλύσει το σπίτι της αφού δεν δεχόταν ούτε βοήθεια απεξάρτησης,  ούτε οι παραινέσεις του συζύγου, των παιδιών της ή των φίλων και συγγενών μπορούσαν να της αλλάξουν γνώμη. Χωρισμένη πλέον και με μια  επιχείρηση που έκλεισε μετά λίγο καιρό, με τα παιδιά της να μην της μιλούν, με τις καταθέσεις της στην τράπεζα να λιγοστεύουν έως ότου μηδενίστηκαν, περνούσε τις μέρες της στα φρουτάκια.
Όταν πλέον έπαψε να έχει εισοδήματα, έβαλε πωλητήριο στο σπίτι της...
Διάφορες επεμβάσεις όμως ανθρώπων που την αγαπούσαν την ανάγκασαν να ζητήσει τη βοήθεια που χρειαζόταν...
Σήμερα, είναι με μια σύνταξη , με το σπίτι της ευτυχώς και οι επισκέψεις στα μαγαζιά με τα φρουτάκια ...........αραίωσαν.



Αφορμή γι αυτήν την αληθινή οικογενειακή ιστορία πήρα, από το σχέδιο της κυβέρνησης να αδειοδοτήσει καταστήματα με φρουτάκια..
Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πολλοί, που ξέρουν τι σημαίνει εξάρτηση.
Μήπως ο τζόγος στα καζίνα δεν έχει δημιουργήσει αυτή τη μανία που οδηγεί τους ανθρώπους στην οικονομική και οικογενειακή καταστροφή;;;
Πρέπει να τον φέρουμε και στα χαμηλότερα εισοδήματα;;;;
Αφού ο σκοπός είναι μόνο το κέρδος, ας σκεφθούν τι κέρδος θα αποκομίσουν μακροπρόθεσμα, όταν τα χρήματα του κόσμου θα πηγαίνουν μόνο στα φρουτάκια και όχι στην υπόλοιπη αγορά...
Και φυσικά οι παρανομίες και οι παραβατικές συμπεριφορές, που απορρέουν άμεσα από τον τζόγο, θα πλήξουν  την κοινωνία μας.
Η άποψη ''το κέρδος για το κέρδος'' ποτέ δεν έδωσε λύσεις.
Με οδηγό τα  παραδείγματα των άλλων χωρών, καλό θα είναι να δούμε όλες τις παραμέτρους. 
Στην Ελλάδα αναμένεται να εισπράττεται κάθε μέρα, από κάθε ηλεκτρονικό μηχάνημα, 75 ευρώ. Λίγα;;; Για υπολογίστε!!!
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών Ελλάδος, υπολογίζει ότι με τις πιο συντηρητικές προβλέψεις,  θα εισπράττεται από τα μηχανήματα που θα εγκατασταθούν 2.625.000 την ημέρα!!! Δηλαδή, 958.125.000 το χρόνο!!!!!!!
Υποστηρίζουν επίσης ότι αυτά τα χρήματα θα μεταφέρονται στον τζόγο από την αγορά, θα τα στερούνται δηλαδή άλλου είδους καταστήματα που θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο σε μια εποχή τέτοιας ύφεσης.......
Ας προσέξουν οι κυβερνώντες που οδηγούν τους πολίτες..........Σε τι εξαρτήσεις!!!! Και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στις ζωές τους!!!
Οι πολιτικοί δεν ψηφίστηκαν μόνο για να γεμίσουν τα ταμεία που εκείνοι άδειασαν....Ψηφίστηκαν για να προσφέρουν μια κοινωνία ανθρώπινη...Και οι εξαρτήσεις οδηγούν  μακριά από  το στόχο αυτό!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου