La Citta Futura..............της Ιταλίας!!

Για τη La Citta Futura ψηφίστηκε ο τρίτος καλύτερος δήμαρχος του κόσμου!!!
Πρόκειται για τον Ιταλό  Ντομένικο Λουκάνο, δήμαρχο του Ριάτσε, στην περιοχή της Καλαβρίας, στα χωριά της Μεγάλης Ελλάδας.

Το μικρό χωρίο του έσφυζε από ζωή τις περασμένες δεκαετίες, ερήμωσε αφού  σταδιακά οι δουλειές χάθηκαν και οι ντόπιοι έφυγαν για αναζήτηση καλύτερης ζωής. Όσοι έμεναν αναγκάζονταν να κάνουν δουλειές με τη μαφιόζικη Ντράγκετα...
Έτσι στο χωριό ,όπως συμβαίνει συχνά και στα δικά μας χωριά, έμειναν οι γεροντότεροι.
Ο δήμαρχος όμως έδωσε πνοή στην περιοχή του, αφού ενσωμάτωσε 200 οικογένειες μεταναστών, κυρίως από την Αλβανία, την Αφρική και το Ιράκ.
Τα τελευταία έξι χρόνια δημιούργησε μια πρότυπη κοινωνία μεταναστών που συμβιώνει με τους ντόπιους αρμονικά!
Στοιβαγμένοι στις βάρκες των δουλεμπόρων, αυτοί οι μετανάστες έφτασαν στις ακτές της Καλαβρίας και βρήκαν ...............μια πρωτοφανή φιλοξενία.
Ο δήμαρχος άνοιξε τα σπίτια που ήταν εγκαταλειμμένα και τα έδωσε σε οικογένειες μεταναστών..........
(Δεν γνωρίζω όμως αν οι ιδιοκτησίες αυτές είχαν ιδιοκτήτες και αν εξακολουθούν τα σπίτια αυτά να ανήκουν στους κύριους ιδιοκτήτες!!)
Μένουν λοιπόν δωρεάν οι μετανάστες εκεί, πήραν άδειες για να ανοίξουν επιχειρήσεις οι οποίες χρηματοδοτούνται ως ένα βαθμό από το επίδομα ενσωμάτωσης των 20 ευρώ ημερησίως για κάθε μετανάστη.
(Αλήθεια γιατί δεν δίνονταν  αυτές οι παροχές και στους νέους που αναγκάστηκαν να φύγουν για εύρεση εργασίας;;;)
Πάντως, η ανθρωπιστική πολιτική του δημάρχου φαίνεται να αποδίδει σε μια από τις πιο φτωχικές περιοχές της Ιταλίας. Και σύμφωνα με υπολογισμούς του δημάρχου στοιχίζει τέσσερις φορές λιγότερο από τη λειτουργία των κέντρων κράτησης μεταναστών.
Σήμερα στο χωριό Ράτσε ζουν 1700 ηλικιωμένοι Ιταλοί και 200 οικογένειες μεταναστών, που εξαιτίας τους άνοιξαν ξανά τα σχολεία, παιδιά έδωσαν ζωντάνια στην περιοχή......Τα 700 ευρώ του προγράμματος ενσωμάτωσης κράτησε τους μετανάστες εκεί και δημιούργησε μια καινούργια πολύχρωμη κοινωνία..

Αυτή είναι η πόλη του μέλλοντος για την οποία βραβεύτηκε ο δήμαρχος.....
Είναι μια λύση ανθρώπινη που μεριμνά για τους ταλαίπωρους μετανάστες που, αλλού, αφήνονται να βρουν το δρόμο τους μόνοι τους, εύκολα θύματα των εκμεταλλευτών αλλά και όσων θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν για τα δικά τους συμφέροντα.......


από την  Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου