Μελέτη του ΕΜΠ για παραγωγή ενέργειας από το νερό

Υπάρχει η Ελλάδα που μας πληγώνει και βιώνουμε αυτήν την εικόνα καθημερινά!
Υπάρχει όμως και ''Η άλλη Ελλάδα'' που μας κάνει να αισθανόμαστε υπερήφανοι!
Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία θα παρουσιάζω αυτήν την '' άλλη Ελλάδα''!
.....................
 Είναι εντυπωσιακό!! 
Το ΕΜΠ , μετά από χρηματοδότηση της Νομαρχίας Αθηνών, εκπόνησε ένα πρόγραμμα για την μετατροπή των συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά...
Ο καθηγητής του ΕΜΠ, κ. Ευάγγελος Χριστοφόρου, και ο Νομάρχης Αθηνών, κ. Ιωάννης Σγουρός, ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα της μελέτης του ΕΜΠ!!
Η παρουσίαση επικεντρώθηκε σε μία καινοτόμο μέθοδο ταχείας παραγωγής υδρογόνου και ηλεκτρικής ενέργειας από το πόσιμο, μη πόσιμο και θαλασσινό νερό.
Δηλαδή , με μια μετατροπή του αυτοκινήτου μας που θα στοιχίζει από 5000- 7000 ευρώ για ένα μέσο συμβατικό αυτοκίνητο θα έχουμε ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με μηδενική επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της ...τσέπης μας ασφαλώς.
Σιγά μην διαθέσουμε τόσα χρήματα ,μπορεί να σκεφτείτε...Κι όμως!
Το κεφάλαιο που θα διαθέσουμε για την μετατροπή, θα το αποσβέσουμε σε δυο χρόνια περίπου....με μέσο όρο  το χρόνο τα 30.000 χλμ!
Το δε κόστος χρήσης και συντήρησης θα είναι λιγότερο από ένα ευρώ ανά 100 χλμ ! 
Δεν είναι καταπληκτικό; 
Η Νομαρχία ενημέρωσε ότι στόχος της είναι ,μαζί με το αρμόδιο υπουργείο να επιτραπεί  η ελεύθερη στάθμευση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και να μην πληρώνει τέλη κυκλοφορίας!
Ακόμα ανακοινώθηκε ότι ενώ η χρηματοδότηση της έρευνας κόστισε  672.682,93 ευρώ, λίγα χρήματα σχετικά, αναμένεται μεγάλο όφελος από αυτό το έργο ..
Νέες θέσεις εργασίας, δυνατότητες εξαγωγών  υψηλής τεχνολογίας και  βεβαίως οικονομία σε μας, που μας πλήττει τόσο πολύ η οικονομική κρίση !
Φυσικά δεν ξέχασα  ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια της ζωής μας.Το περιβάλλον...με την μηδέν επιβάρυνση από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο!
Μπράβο τους!


Από εδώ 









4 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ. ΑΜΕΣΑ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΛΛΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ. ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ. ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΄΄ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ΄΄ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΚΟΨΟΥΜΕ. ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ ΝΑ ΔΩ ΠΡΩΤΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΩ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να γίνουν όσα λένε , για χάρη του πολίτη και του περιβάλλοντος, αλλά πιστεύω ότι το ίδιο το σύστημα τους αφανίζει.Υπάρχουν άνθρωποι που ξεκινούν με αγαθές προθέσεις και ενθουσιασμό, αλλά το ίδιο το σύστημα τους απογοητεύει και τους σπρώχνει μακρυά ή τους απορροφά.
    Και μία ερώτηση, από που θα αναπληρώσουν τα έσοδα που έχουν από τα τέλη κυκλοφορίας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Vicky, σίγουρα και εγώ περιμένω τις εξελίξεις αλλά πάντα οι προσπάθειες αυτές είναι προς δημοσίευση και αναγνώριση. Σε λίγους μήνες θα δοθούν τα αποτελέσματα της έρευνας.Ουσιαστικά έχουν βγει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά κάθε 90 χλμ χρειάζονται φόρτιση..Τώρα με τη μέθοδο αυτή θα χρειάζεται νερό μόνο για την παραγωγή ενέργειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μarypertax, νομίζω ότι αυτό το σύστημα μας έχει κάνει δύσπιστους...Η ίδια η Νομαρχία χρηματοδότησε την έρευνα...Ας περιμένουμε να δούμε..
    Όσο για τα τέλη κυκλοφορίας , θα είναι ένα κίνητρο για την μετατροπή...Μετά που θα γίνουν τα αυτοκίνητα ηλεκτρικά ,πιστεύω ότι θα τα επαναφέρουν
    Ας μη ξεχνάμε ότι οι νέες θέσεις εργασίας και το χρήμα από τη μετατροπή αυτή θα είναι κέρδος για το κράτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή